zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Magazin

Čeferin odgovoril na Macronov napad na novo ligo prvakov: To je politično vmešavanje v šport

Deli na:
Čeferin odgovoril na Macronov napad na novo ligo prvakov: To je politično vmešavanje v šport

Foto: Profimedia - Z odločnim nastopom zoper FIFO je na svojo stran pridobil klube.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odzval na kritike francoskega predsednika Emmanuela Macrona na predlagane spremembe lige prvakov. Čeferin pravi, da gre pri Macronovih kritikah za vpletanje politiko v šport.

"To je politično vmešavanje v šport, kar ni primerno," je dejal Čeferin na kongresu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Parizu.

Macron je spregovoril ob srečanju z žensko francosko reprezentanco v njeni pripravljalni bazi v bližini Pariza, prav francosko glavno mesto bo gostilo uvodno tekmo ženskega SP, ki se bo začelo v petek.

Pri tem je Macron napadel predlagane načrte za spremembe lige prvakov, ki bi največjim zagotovila igranje v njej, drugim pa bi ostale drobtinice. "Nevljudno je priti na odprtje ženskega SP in govoriti o povsem drugih zadevah," je dejal Čeferin in dodal: "Toda to ni naša težava in seveda ne bo nobeno politično vmešavanje vplivalo na to."

Spremembe v ligi prvakov, ki bi po besedah kritikov vodilno evropsko klubsko tekmovanje spremenilo v skoraj zaprto celinsko superligo za elito, so načrtovane za leto 2024 in so naletele na veliko kritik.

"Zagovarjati moramo naš model, naše klube. Mislim, da ni dobra ideja žrtvovati naš sistem za dobrobit peščice," je dejal Macron.

Že pred tem se je predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet distanciral od Macronovih opazk. "Mislim, da Uefa in Fifa dobro sodelujeta, prav tako tudi naša zveza z Uefo in intervencije od zunaj, kakršne koli že so, so nepotrebne," je dejal Le Graet.

Loading...