profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čeferin in Uefa v vojni s Fifo: grožnje z evropskim bojkotom mundiala

Deli na:
Čeferin in Uefa v vojni s Fifo: grožnje z evropskim bojkotom mundiala

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin - Foto: Profimedia

Evropska nogometna zveza (Uefa) je tudi ob seji izvršnega odbora v moldavskem Kišinjovu izrekla ostre kritike na idejo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) po uvedbi svetovnih prvenstev na dve leti. Obenem je nezadovoljna tudi s tem, da se Fifa z njo še ni sestala na to temo.

Pred dobrim tednom je Uefa vprašala Fifo za možnost sestanka, a slednja na prošnjo še ni odgovorila. "Uefa je razočarana nad uporabljeno metodologijo, ki je doslej vodila do projektov radikalnih sprememb, ki so jih promovirali, še preden bi imeli deležniki možnost sodelovati na kakšnem posvetovalnem sestanku," so dejali pri Uefi.

Fifa, ki izvaja študijo o projektu in je objavila kontroverzno raziskavo med navijači, načrtuje pogovore z nacionalnimi zvezami prihodnji teden v četrtek, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na spletnem dogodku bodo govorili o prihodnosti reprezentančnega koledarja, zdajšnji poteče konec leta 2023 za ženske in 2024 za moške.

Fifa si želi moško SP od leta 2028 na vsaki dve leti namesto na štiri leta, kar bi prisililo celinska prvenstva prav tako k uvedbi turnirjev na dve leti od 2025 naprej. Podobno bi veljalo za ženske reprezentance.



Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je zagrozil z bojkotom mundiala, če bodo ti predlogi sprejeti.

Je pa slednji v moldavskem glavnem mestu ob šolskem nogometnem festivalu, na katerem so se 70 moldavskim otrokom pridružili nekateri nekdanji nogometni zvezdniki, kot so Luis Figo, Nadine Kessler, Maxwell, Zvonimir Boban in Robbie Keane, dejal, da je pomembno, da je čim več športa v šolah.

"Mislim, da je zelo pomembno, da se otroci v šolah ukvarjajo s športom. Skozi nogomet se otroci naučijo, da lahko fantje in dekleta igrajo skupaj, da so lahko vsi prijatelji, da vidijo različne kulture, različna ozadja in tudi nogomet kot prijateljstvo. Nogomet je nekakšna šola življenja," je dejal Čeferin.