krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čeferin bo delil denar: več kot 1,7 milijarde evrov za evropske klube

Deli na:
Čeferin bo delil denar: več kot 1,7 milijarde evrov za evropske klube

Foto: Reuters

Uefa bo med klube samo v ligi prvakov razdelila skupno več kot 1,3 milijarde evrov za sezono 2017/18, so zapisali na spletni strani krovne evropske zveze.

Ocenjeni bruto prihodek iz lige prvakov, evropske lige in Uefinega superpokala za sezono 2017/18 je 2,35 milijarde evrov.

Od ocenjenega prihodka 2,35 milijarde evrov bo Uefa med klube v omenjenih treh tekmovanjih razdelila 1718,7 milijona, od tega bo šlo 1318,9 milijona klubom v ligi prvakov in superpokalu, 399,8 milijona pa klubom v evropski ligi.

Poleg tega bo Uefa približno 12 odstotkov (282 milijona) tega zneska porabila za pokritje organizacijskih in drugih s tekmovanjem povezanih stroškov, približno 8,5 odstotka (199,7 milijona) pa bo namenila v solidarnostni sklad.

To pomeni, da bo vsak od 32 klubov, ki bo nastopil v ligi prvakov, prejel minimalno 12,7 milijona evrov, za vsako zmago v skupinskem delu pa še dodatnih 1,5 milijona, vsak remi pa prinese dodatnih pol milijona evrov.

Klubi, ki se bodo uvrstili med 16 najboljših, bodo svoj osnovni prihodek povišali še za šest milijonov evrov, četrtfinalisti še 6,5 milijona, polfinalista pa še dodatnih 7,5 milijona vsak. Zmagovalec lige prvakov za sezono 2017/18 bo prejel dodatnih 15,5 milijona evrov, finalist pa 11 milijonov.

Skupno lahko tako en klub v najboljšem primeru "pobasal" 57,2 milijona evrov Uefine nagrade, ki ne vključuje deleža s trženjskih pravic.

Zmagovalec Uefinega superpokala bo prejel štiri milijone evrov, finalist pa tri, so še objavili na spletni strani Uefe.