Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Če dež ne odnese slaloma, gre Hadalin na progo s številko 46

Deli na:
Če dež ne odnese slaloma, gre Hadalin na progo s številko 46

Štefan Hadalin - Foto: Profimedia

Kranjsko Goro je zajelo deževje, ki pa za zdaj ni povzročilo odpovedi ali preložitve tekme.

Prizadevni kranjskogorski organizatorji so kljubovali vremenu ter spravili pod streho veleslalom za 56. Pokal Vitranc, ki šteje za svetovni pokal alpskih smučarjev. Danes, ko se napoveduje izboljšanje, bo z začetkom ob 9.30 na sporedu še slalom.

Na startu bo peterica Slovencev. Slovenci bodo imeli številke od 46 do 77. Prvi slovenski nastop bo možno spremljati pri številki 46, ko se bo na progo pognal prvi slovenski adut Štefan Hadalin, ki je v tej sezoni z neugodnimi startnimi številkami že skočil v slalomski finale.

Nazadnje na svetovnem prvenstvu v Sankt Moritzu, ko je s številko 40 na startu vpisal 22. čas prve vožnje, v finalu pa je z najhitrejšim časom druge vožnje nazadnje osvojil 10. mesto, kar je najboljši dosežek v karieri 21-letnega Vrhničana.

Hadalin se nadeja, da bo vožnjo s svetovnega prvenstva ponovil tudi pred domačimi navijači na domači strmini ter se zavihtel v finale, ki bo na sporedu ob 12.30. Hadalin je poskrbel za večino slalomskih točk slovenske moške ekipe v tej sezoni, na osmih specialnih slalomih te sezone svetovnega pokala je bil trikrat v finalu ter je osvojil 15., 20. in 21. mesto. Enkrat je bil v slalomskem finalu tudi Žan Kranjec z 28. mestom.



Za Hadalinom bodo startali še Žan Grošelj (55), Žan Kranjec (60), ki je kot edini Slovenec v finalu sobotnega veleslaloma nazadnje osvojil 23. mesto, Aljaž Dvornik (67) in Miha Hrobat (77), ki bo startal kot predzadnji. Lani je slovenska zasedba ostala praznih rok.

Najboljši startni položaj, številka 1, je pripadel Marcelu Hirscherju. Avstrijski as je v soboto ob dežju in megli osvojil veleslalomsko zmago ter si zagotovil tako veliki kristalni globus za skupno zmago kot veleslalomski mali kristalni globus.

Hirscher v slalomskem seštevku vodi s 635 točkami, izzivalec za slalomsko lovoriko Norvežan Henrik Kristoffersen zaostaja 60 točk. Kristoffersen bo imel številko 3 na startu.

Slalom za 56. Pokal Vitranc bo zadnja moška preizkušnja v svetovnem pokalu pred finalom v Aspnu.