favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Časnik raztrgal organizacijo Đokovićeve jadranske turneje: druženje z otroki, osebje brez mask, prihod okuženih igralcev...

Deli na:
Časnik raztrgal organizacijo Đokovićeve jadranske turneje: druženje z otroki, osebje brez mask, prihod okuženih igralcev...

Foto: arhiv Ekipe

Hrvaška teniška zveza (HTS) je kot organizator hrvaškega dela jadranske moške teniške turneje Adria toura, ki se je minuli konec tedna ustavil v Zadru, naredila vrsto napak pri organizaciji turnirja, na katerem so sodelovale nekatere največje svetovne športne zvezde, v torek piše Jutarnji list.

Zaradi malomarnosti, neodgovornega vedenja, poroča časnik, so se z novim koronavirusom okužili najmanj štirje gostujoči predstavniki, in sicer bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov in njegov trener, hrvaški teniški igralec Borna Ćorić in kondicijski trener Novaka Đokovića.

Finale tega ekshibicijskega turnirja so po informacijah o okuženih odpovedali, prvi teniški lopar sveta pa je iz Zadra nemudoma odpotoval domov v Beogradu, kjer se je testiral na virus sars-cov-2, rezultat testa naj bi sporočil danes.

Med največjimi neuspehi organizatorjev Jutarnji list izpostavlja, da igralci in njihove ekipe niso bili testirani na koronavirus, Dimitrov pa je na Hrvaško očitno prišel že okužen s koronavirusom.

Na turnir je lahko prišel pravzaprav, kdor je hotel, čeprav je hrvaški nacionalni inštitut za varovanje zdravja dal zelo jasna navodila, kako varno organizirati turnir na prostem. V teh navodilih je tudi zapisano, da morajo zabeležiti prihod vsakega tekmovalca, člane osebja in ekip ter vsakega obiskovalca.



Na vhodu na stadion ni bilo razkužil. Čeprav so zdravstvene oblasti dale jasna navodila, piše časnik, da je treba doze z razkužilom namestiti na več točkah na prizoriščih.

Nihče se ni držal varne razdalje, prav tako nihče ni uporabljal zaščitnih mask. Povsod je bila gneča. Hrvaška teniška zveza je dobila jasna navodila, da lahko izpelje turnir z gledalci, ampak v omejenem obsegu, kar pomeni, da bi lahko prišlo za vsaj tretjino manj ljudi, kot je bila zmogljivost stadiona.

Za nameček so organizatorji pripravili spremljevalne, zabavne dogodke, druženja, o katerih hrvaški epidemiologi niso bili obveščeni. Tako so v sklopu turnirja pripravili otroški dan, ko se je večja skupina otrok družila s Ćorićem in Đokovićem.

Jutarnji list še navaja, da se turnirsko osebje ni držalo nobenega od ukrepov in priporočil. Nihče od osebja ni nosil maske, uradni vozniki se tudi niso držali ukrepov za zaščito pred okužbo, na vhodu na stadion pa nihče ni nadzoroval vstopnic ali meril temperature obiskovalcem, še ugotavlja Jutarnji list.