favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Carpe Diem: to je pesem, s katero Joker Out naskakujejo evrovizijski vrh (VIDEO)

Deli na:
Carpe Diem: to je pesem, s katero Joker Out naskakujejo evrovizijski vrh (VIDEO)

Joker Out z Mišo Molk - Foto: M24

Skupina Joker Out je v včerajšnji televizijski oddaji Misija Liverpool premierno predstavila skladbo Carpe Diem, s katero bodo Slovenijo maja zastopali na evrovizijskem izboru v Liverpoolu. RTV Slovenija je namreč letos namesto izbora Ema evrovizijskega predstavnika izbrala na interni način.

Petčlanska zasedba, v kateri so Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni), so skladbo izvedli po tem, ko so jo ustvarili v hamburškem studiu s producentom Žaretom Pakom, ob tem pa so predstavili tudi videospot, ki je nastal v Ljubljani.

V oddaji so povedali, da je Eurosong zaznamoval njihova otroška leta, nastop na njem pa bo, kot je dejal Cvjetićanin, uresničitev otroških sanj. V prestolnici skupine The Beatles, kjer bo tekmovanje potekalo namesto v Ukrajini, se bodo 11. maja v drugem predizboru potegovali za morebitni nastop v finalu, ki bo na sporedu 13. maja.

Voditeljica oddaje Miša Molk je ljubljansko skupino, ki deluje od leta 2016, predstavila kot najbolje prodajane domače izvajalce lanskega leta, za nastop na največjem tekmovanju v popularni glasbi pa so prepričali s kakovostjo, ambicioznostjo in nalezljivo sproščenostjo.



Skladba Carpe Diem je od vseh pesmi, ki so jih ustvarili doslej, najbolj evrovizijska, so povedali člani zasedbe. V njej med drugim sporočajo, da ne bodo sodelovali pri "igri sovraštva".

V oddaji so Joker Out skupaj z gosti obudili tudi nekatere pretekle slovenske predstavnike na tem vseevropskem glasbenem tekmovanju. Občinstvo so spomnili na skladbe Samo ljubezen skupine Sestre v izvedbi s Tomažem Miheličem, No One z Majo Keuc oziroma Amayo, Energy z Nušo Derenda in Disco s Filipom Vidušinom. Nastopila je tudi srbska kantavtorica Konstrakta s skladbo In Corpore Sano, s katero je na tekmovanju za pesem Evrovizije sodelovala lani.