alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Magazin

BTS, Elton John in drugi zvezdniki s serijo koncertov opozarjajo na podnebne spremembe in dostopnost cepiv

Deli na:
BTS, Elton John in drugi zvezdniki s serijo koncertov opozarjajo na podnebne spremembe in dostopnost cepiv

Elton John - Foto: Profimedia

Velika imena svetovne glasbene scene, od Billie Eilish do BTS in Eltona Johna, bodo z dobrodelnimi koncerti po vsem svetu na današnjem 24-urnem dogodku Global Citizen Live pozivala k ukrepanju proti podnebnim spremembam, za enakost pri dostopnosti do cepiv in proti revščini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dogodek s koncerti v New Yorku, Parizu, Lagosu, Riu Janeiru, Sydneyju, Mumbaju in drugod po svetu, ki bodo globalnemu občinstvu na voljo tudi s prenosom v živo, poteka ob začetku 76. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov. Kampanja obenem voditelje in določevalce poziva k ukrepanju na vrhu skupine G20 prihodnji mesec in na podnebni konferenci COP26, ki bo novembra potekala v Glasgowu.

Na koncertu v Centralnem parku v New Yorku bodo poleg Billie Eilish med drugim nastopili Coldplay, Jennifer Lopez, Camila Cabello, Shawn Mendes in Burna Boy, medtem ko se bodo Eltonu Johnu v Parizu pridružil Ed Sheeran, Doja Cat, Black Eyed Peas in Stormzy.

Femi Kuti bo koncertiral v Nigeriji, Alok v Riu, Duran Duran in Kylie Minogue pa v Londonu. S koncerti v živo ali s posnetimi nastopi bo nastopilo še več drugih zvezdnikov, med njimi Metallica in The Weeknd.


"Na šestih celinah bodo glasbeniki pomagali državljane spodbuditi, da od vlad, velikih korporacij in aktivistov zahtevajo sodelovanje v boju za zaščito planeta in izkoreninjene revščine," je organizator dogodka, gibanje Global Citizen, zapisalo v izjavi.

Organizacija želi zbrati sredstva za zasaditev milijarde dreves, donacijo milijarde odmerkov cepiva proti covidu-19 najrevnejšim državam, in za obroke za 41 milijonov ljudi, ki jih pesti lakota.

Global Citizen ali Državljan sveta je priredil že več odmevnih dobrodelnih dogodkov, med drugim Vax Live letos v Los Angelesu, kjer so glasbeniki, igralci, svetovni voditelji in druga znana imena, med njimi celo papež, pozivali in zbirali sredstva v podporo cepljenju proti covidu-19.

Njihovo zadnjo kampanjo so podprli številni politiki, med drugim predsednik Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Ghebreyesus, ki je pozval k enakosti pri dostopu do cepiv. "Sedaj se soočamo s pandemijo dveh hitrosti za tiste, ki imajo, in tiste, ki nimajo," je opozoril.

Loading...