zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bryan Adams z novo ploščo novembra na Hrvaškem

Deli na:
Bryan Adams z novo ploščo novembra na Hrvaškem

Foto: Reuters

Kanadski pevec in kitarist Bryan Adams bo v okviru svetovne turneje, posvečene zadnjemu albumu Get Up, 9. novembra nastopil v zagrebški Areni.

Na več področjih dejaven rocker je na 13. studijsko ploščo uvrstil prav toliko skladb, ki jih bodo v živo lahko slišali tudi slovenski oboževalci. V Sloveniji je nazadnje navdušil pred tremi leti v Stožicah.

Na evropski del svetovne turneje bo Adams krenil v začetku junija v Veliki Britaniji, zaključil pa jo bo 19. novembra v češkem Brnu. Poleg omenjenih držav bo koncertiral še v Nemčiji, Nizozemski, Avstriji, Belgiji, Italiji in Švici.

Z glasbo se je resneje začel ukvarjati sredi 70. let. Globalno slavo mu je v 80. letih prinesel četrti studijski album Reckless s pesmimi, kot so Run to You, Heaven, Summer of 69 in It's Only Love v duetu s Tino Turner. Prav te je leta 2014 obudil pred slovenskimi poslušalci v Stožicah, kjer se je ustavil v sklopu turneje ob 30. obletnici albuma.

Med njegovimi najbolj znanimi pesmimi, s katerimi je zaznamoval mladost mnogih, so še (Everything I Do) I Do It for You, Plese Forgive Me, All for Love, Have You Ever Really Loved A Woman in Cuts Like a Knife. V 35 letih kariere je prodal več kot 100 milijonov albumov in se s tem uvrstil med najbolj prodajane izvajalce v rock glasbi. Zadnji studijski album Get Up je objavil leta 2015, produciral ga je Jeff Lynn iz Electric Light Orchestra.

Ob glasbi se Adams posveča tudi fotografiji in aktivizmu. Leta 2006 je bila v ljubljanskem Mestnem muzeju na ogled razstava njegovih fotografij, naslovljena Portfolio, v svoj objektiv pa je ujel tudi slovensko smučarko Tino Maze. Kot filantrop zbira sredstva za revne otroke in redno dobrodelno nastopa, prizadeva si tudi za pravice živali.

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, je v Zagrebu že nastopil leta 2000, leta 2006 pa tudi v Osijeku.