hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

tin-vodopivec, urška-majdič Odkrito.si

TIN VODOPIVEC IN URŠKA MAJDIČ: pripravljata ...

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

Magazin

Britanska kraljica ohranja smisel za humor: Še vedno sem živa

Deli na:
Britanska kraljica ohranja smisel za humor: Še vedno sem živa

Foto: Getty Images

Britanska kraljica Elizabeta II. kljub precej težkim dnem za njeno Združeno kraljestvo - od brexita, rekordnega padca funta in še poraza angleške reprezentance proti islandski na evropskem nogometnem prvenstvu v Franciji - ohranja smisel za humor. "Še sem živa," se je odzvala na vprašanje, kako je kaj.

Britanska kraljica je obiskala Severno Irsko, kjer se je sestala z vodstvom tamkajšnje regionalne vlade, med njimi tudi z namestnikom prvega ministra Martinom McGuinnessom. "Kako ste, dobro?" jo je vprašal ob rokovanju. "Še sem živa, ha," pa mu je odgovorila Elizabeta II., kot povzema francoska tiskovna agencija AFP.

"Bili smo kar dejavni. Veliko se je dogajalo," je še dejala kraljica. Ni sicer povsem jasno, ali je bil to njen odziv na odločitev britanskih volivcev za odhod iz Evropske unije in dogodke, ki so sledili četrtkovemu referendumu.

Dodala je namreč, da je bila precej "zaposlena" s praznovanjem svojega 90. rojstnega dne. Njen rojstni dan sicer v Veliki Britaniji tradicionalno obeležujejo dvakrat.

A po četrtkovem referendumu se je Združeno kraljestvo, kot se zdi, začelo krhati. Severni Irci in Škoti so prepričljivo glasovali za nadaljnje članstvo v EU, medtem ko so odhod izglasovali predvsem Angleži in Valižani. Škoti so zato že napovedali, da bodo poskusili z novim referendumom o neodvisnosti, severnoirska stranka Sinn Fein, katere član je tudi McGuinness, pa se je zavzela za združitev Severne Irske z Irsko.

Ali sta McGuinness in kraljica govorila tudi o tem vprašanju, severnoirski gostitelj medijem ni hotel razkriti. Povedal je le, da sta govorila o številnih vprašanjih, še poroča AFP.

Loading...