državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Brez Luke Dončića Realu ne gre: CSKA in Efes Anadolu v finalu Evrolige

Deli na:
Brez Luke Dončića Realu ne gre: CSKA in Efes Anadolu v finalu Evrolige

CSKA Moskva in Efes Anadolu sta finaliste Evrolige. - Foto: Facebook

Finalista košarkarske evrolige sta Efes Anadolu in CSKA Moskva. Turki so v polfinalu zaključnega turnirja v Vitorii premagali Fenerbahče z 92:73 (19:20, 45:40, 68:57), Rusi pa so bili boljši od branilca naslova Real Madrida 95:90 (18:22, 43:45, 65:73).

Finale, v katerem bo CSKA Moskva naskakovala osmi naslov prvaka Evrope, Efes Anadolu pa prvega v zgodovini, bo v nedeljo ob 20.30, tekma za tretje mesto pa ob 17.30.

Za razliko od prvega polfinala, ki ga je presenetljivo gladko dobil Efes Anadolu, je bil drugi izenačen vse do konca. Rusi so zadnjo četrtino dobili s 30:17 in v zaključnih trenutkih ubranili napade desetkratnih evropskih prvakov, ki so lani do jubilejnega naslova prišli tudi po zaslugi MVP evrolige Luke Dončića.

CSKA Moskva je izstopajoča organizatorja igre, Nanda De Coloja ter Sergia Rodrigueza, ki sta dosegla po 23 točk. Osemnajst jih je dodal Will Clyburn, enajst pa Cory Higgins. Na drugi strani je Fabien Causeur zabeležil 18 točk, 13 Sergio Llull, 12 pa Anthony Randolph. Klemna Prepeliča trener Pablo Laso ni uvrstil med dvanajsterico.



Efes Anadolu je z zmago proti najboljši ekipi rednega dela prišel do največjega uspeha v zgodovini kluba. Turki so bili do zdaj dvakrat udeleženci zaključnih turnirjev, nazadnje 2001, ko so na koncu zasedli tretje mesto, največji dosedanji uspeh kluba, ki je bil ustanovljen leta 1976, pa je zmaga v pokalu Radivoja Korača 1996.

Krvnika Fenerbahčeja sta bila Shane Larkin in Vasilje Mičić. Prvi je dosegel 30 točk in zbral po sedem skokov in sedem podaj. Njegov statistični indeks 43 je absolutni rekord zaključnih turnirjev; presegel je številko 37 Trajana Langdona (CSKA Moskva) iz tekme za tretje mesto leta 2010.

Larkin je zadel pet trojk iz devetih poskusov, za dve točki je metal 4:5, proste mete pa 7:8. Vasilije Mičić je zbral 25 točk (trojke 3:6, za dve točki 7:9, 5 skokov) in imel statistični indeks 27. Pri Fenerbahčeju, ki je skok izgubil kar z 21:41, je Jan Vesely dosegel 14 točk, trinajst jih je dosegel Erick Green, dvanajst pa Nikola Kalinić.