bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

katja-in-katka-bogataj Njena.si

Katja in Katka Bogataj: Najin otrok bo imel dve ...

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Brazilskega predsednika "duhovi" pregnali iz predsedniške palače

Deli na:
Brazilskega predsednika "duhovi" pregnali iz predsedniške palače

Foto: arhiv Reporterja

Brazilski predsednik Michel Temer je dejal, da so ga duhovi in slabe vibracije pregnale z njegove razkošne uradne rezidence v Brasiliji.

Temer je prejšnji teden presenetil opazovalce brazilske politike, ko se je odločil preseliti v manjšo stavbo, ki je sicer namenjena podpredsedniku.

Temer se je s svojo ženo Marcelo, nekdanjo lepotno kraljico, in sedemletnim sinom raje preselil v manjšo rezidenco, ki se nahaja v bližini palače Alvorada, uradne predsedniške rezidence, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Alvorado, ki pomeni zora, je zasnoval brazilski arhitekt Oscar Niemeyer, eden glavnih svetovnih modernističnih arhitektov. Palačo pa odlikuje velik bazen, nogometno igrišče, kapela in velik travnik.

Vendar je prostorna modernistična palača s steklenimi stenami za 76-letnega Temerja in njegovo 33-letno soprogo preveč strašljiva."Tam je bilo nekaj čudnega. Že od prve noči nisem mogel spati. Ni bilo dobre energije," je dejal Temer in dodal, da je podobno čutila njegova soproga. Palača pa bila všeč le njunemu sinu, ki je tekal gor in dol.

"Začela sva se celo spraševati, če so morda tu duhovi," je še dejal Temer.

Temerjeva soproga naj bi v hišo povabila celo duhovnika, da izžene zle duhove, vendar ni pomagalo. Zato se je družina preselila v manjšo palačo Jaburu, ki se prav tako precej razkošno bohoti tik ob jezeru Paranoa. Tudi to palačo je zasnoval Niemeyer.

Temer svoj "novi" dom dobro pozna, saj je tu živel že kot podpredsednik, ko je bila na vrhu države še Dilma Rousseff, ki so jo lani odstavili. Ker je Temer prevzel predsedniške obveznosti, nihče pa ni zasedel njegovega nekdanjega mesta, je podpredsedniška palača ostala prazna, zato si jo je Temer lahko izbral za svojo rezidenco.