Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Branko Oblak o Janu Oblaku: On je bistven za slovenski nogomet

Deli na:
Branko Oblak o Janu Oblaku: On je bistven za slovenski nogomet

Foto: Profimedia

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance in vrhunski nogometaš Branko Oblak je v pogovoru za španski športni dnevnik As natrosil kopico komplimentov o vratarju madridskega Atletica, Janu Oblaku. Prav on je bil namreč tisti, ki je Oblaku kot 16-letniku pri ljubljanski Olimpiji ponudil prvo veliko priložnost za dokazovanje.

A Branko Oblak v pogovoru za As jasno pove, da ni bil nikakršen vizionar.

"Po pravici moram povedati, da je šlo zgolj za naključje, da sem Janu ponudil takšno priložnost pri komaj 16 letih. Želel sem kaznovati prvega vratarja, ki je imel za seboj grozno slabo tekmo, zato sem mu rekel: 'Bolje bi bilo, če v igro namesto tebe pošljem 16-letnega mulca'. In to sem tudi storil," je povedal nekdanji zvezdnik Bayerna.


"Nisem bil vizionar, moram priznati. Vedel sem, da je fant nadarjen, ampak nisem pa vedel, da bo Jan tako dober. Niti v sanjah si nisem mislil, da bo postal eden najboljših na svetu. Zdaj sem zelo ponosen nanj. Prvič zato, ker je Slovenec, pa tudi zato, ker sem bil zaslužen za njegov debi, pa čeprav v takšnih okoliščinah. Pa še deliva si priimek, čeprav nisva nič v sorodu," je priznal 71-letni Oblak in med drugim razkril, da imata z Janom Oblakom posebno šalo glede tega: "On je uspešnejši nogometaš, kot sem sam bil kdajkoli! In ne le to. Je najboljši Oblak in najboljši slovenski nogometaš vseh časov."

Branko Oblak je še dejal, da je zelo vesel, da je njegov soimenjak izbral Atletico Madrid, kjer je po njegovem našel pravo mesto. Na vprašanje, kaj Jan Oblak pomeni za slovenski nogomet, je odvrnil: "On je ključni, bistven za slovenski nogomet. Če bi bil jaz šef oziroma selektor reprezentance, bi bil Oblak moj kapetan in vsako odločitev, ki bi jo sprejel, bi jo sprejel skupaj z njim. On je tako pomemben za slovensko reprezentanco."

"Jan je prvi obraz slovenskega nogometa. Prepričan sem, da se vsak pogovor o slovenskem nogometu v tujini začne in konča le z enim imenom: Jan Oblak," je pogovor za španski As sklenil Branko Oblak.