krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Boston preklical pogodbo z Zoranom Dragićem

Deli na:
Boston preklical pogodbo z Zoranom Dragićem

Foto: Reuters

Po poročanju ameriških športnih medijev je moštvo v severnoameriški košarkarski ligi NBA Boston Celtics preklicalo pogodbo s slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem. Mlajši brat košarkarja Miami Heat Gorana Dragića tako kljub napovedim ne bo nadaljeval kariere pri sloviti zasedbi iz Bostona.

Brata Dragić sta minulo sezona začela pri Phoenixu, nato pa februarja v svežnju prestopila v Miami. Medtem ko je starejši Goran takoj prevzel eno vodilnih vlog v floridski ekipi, pa mlajši Zoran ni dobil veliko priložnosti za igro in je nazadnje zaigral v razvojni ligi za ekipo Sioux Falls. Njegovo povprečje na 16 tekmah v ligi NBA, ki jih je minulo sezono odigral za Phoenix in Miami, je znašalo 1,8 točke na tekmo, s povprečno minutažo le 4,7 minute na tekmo.

Boston je Miamiju, prejšnjemu delodajalcu Zorana Dragića in njegovega starejšega brata Gorana, ki je z Miami Heat podpisal petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev, v zamenjavo za Zorana prepustila tudi drugi izbor na naboru leta 2020. Ob tem pa je Miami Bostonu že izplačal 1,6 milijona dolarjev, kolikor naj bi znašala plača Zorana Dragića v novi sezoni. A je dogovor padel v vodo, kot kaže z obojestranskim soglasjem, saj tudi v Bostonu Dragić ne bi dobil želene minutaže.

Zoran Dragić je sicer trenutno vpet v priprave za letošnje evropsko prvenstvo, selektor Jure Zdovc ga je povabil na pripravljalni turnir v Rigi. Slovenija bo prvi del igrala v Zagrebu, kjer jo v prvi polovici septembra čakajo tekme z Nizozemsko, Grčijo, Hrvaško, Makedonijo in Gruzijo.