Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bodo kakega lovca na Pokemone ustrelili?

Deli na:
Bodo kakega lovca na Pokemone ustrelili?

Foto: Getty Images

Priljubljena videoigra za pametne telefone Pokemon Go je v ZDA izjemna uspešnica, vendar pa zaradi tega tudi velika skrb, ker gre za državo, kjer je zasebna posest sveta, lastniki pa so oboroženi. Za zdaj še ni poročil o streljanju na igralce, vendar pa prihaja do nesreč in motenja posesti.

Igra, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in nadgrajene resničnosti, igralcem omogoča, da s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije Pokemon.

Proizvajalec aplikacije Niantic iz Kalifornije od igralcev v drobnem tisku zahteva, da ne motijo posesti in ne morejo zahtevati odškodnine za poškodbe ali smrt. Smrti še ni bilo, je pa avtomobil povozil 15-letnico v Pensilvaniji, ki je gledala v telefon in prečkala avtocesto.

Prvi dan po izidu Pokemon Go so aplikacijo v ZDA naložili že na vsak 20. pametni telefon s sistemom android, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prav tako je igra v trenutku pristala na vrhu lestvice brezplačnih aplikacij v Applovi spletni trgovini Itunes in pri tem prehitela uspešnice, kot sta Snapchat in Facebook.

Ljudje se podijo celo po pokopališčih, zaklenjenih parkiriščih, prihajajo na dvorišča, dovoze in ceste. Policija je doslej le izdala nekaj kazni, aretacij za motenje posesti pa še ni bilo, kljub številnim prijavam o možnih vlomilcih, za katere se je izkazalo, da so igralci Pokemona.

Ena od večjih nevarnosti v ZDA pa je, da bo lastnik posesti potegnil za sprožilec orožja, kar bo dobra podlaga za iskanje novega pravnega presedana, saj doslej še nihče streljal na igralce Pokemona.