pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bob leta za podjetnika in vojaka Bojana Lunežnika

Deli na:
Bob leta za podjetnika in vojaka Bojana Lunežnika

Bojan Lunežnik je prejel nagrado bob leta 2023 - Foto: arhiv Večera

V soboto zvečer so si gledalci v SNG Maribor ogledali podelitev 25. boba leta - po mnenju bralcev časnika Večer in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene v preteklem letu v Večeru.

Bob leta 2023 je prejel Bojan Lunežnik, destilar, podjetnik in vojak, za izjavo:

"V življenju sta dve možnosti: ali ste na odru in tekmujete ali pa ste pod odrom in ploskate. Treba je stopiti na oder, prenehati ploskati drugim, naj ploskajo vam. To pa dosežeš z delom in vztrajnostjo."

Priznanje za zmagovalno izjavo je podelil odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik, ki ob letošnji akciji bob leta sporoča:

»Živimo v časih, ko so bolj v modi lajki in druge oblike virtualnih potrditev. Postali smo družba instagramskih podob in hipnih vtisov, ki pridejo in izginejo. Smo sledilci spektaklov in senzacij, na sprehodu med mehurčki, v katerih si slikamo naš svet boljši, manj ciničen in krut. Čeprav je trenutno takšen, kot je, daleč od dobrega. Zato si želim, da bi zazveneli neskončni aplavzi za tiste, ki bi ustavili vojne, ki bi se dejansko spoprijeli z revščino, ki bi politiko in nenazadnje tudi posel razumeli kot delo za skupno dobro. Ki bi naredili naše bivanje znosnejše. Saj vendar imamo ljudi, ki imajo navdih, ideje in vizije. Ki si drznejo in ki še vedno stopijo odločno v javni prostor in pogumno rečejo bobu bob. Ali pa delajo velike stvari. Dokazujejo, da znajo in zmorejo. Svoje zgodbe pišejo kljub pastem in oviram. So vztrajni in pogumni. Imamo takšne kolektive in posameznike, imamo "odre", na katerih se lahko pokažejo. Pomembni so oni in pomembni so tisti, ki jih podpirajo.«

Foto: arhiv Večera - Bojan Lunežnik je prejel nagrado bob leta 2023