bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Magazin

Blatterjevi desni roki 12 let prepovedi delovanja v nogometu

Deli na:
Blatterjevi desni roki 12 let prepovedi delovanja v nogometu

Foto: Getty Images

Mednarodna nogometne zveza (Fifa) je svojega nekdanjega generalnega sekretarja Jeroma Valckeja, ki je vpleten v preiskave zaradi nepravilnosti pri poslovanju, včeraj kaznovala z 12 leti prepovedi delovanja v tem športu. Francoza so pri Fifi sicer pred kratkim že odpustili.

Valcke je bil dolgo drugi mož Fife za suspendiranim predsednikom Seppom Blatterjem, ki ga je doletela osemletna prepoved delovanja v nogometu. Poleg kazni delovanja v nogometu, ki mu jo je izrekla etična komisija Fife, bo moral Valcke poravnati še globo v višini 100.000 švicarskih frankov.

"Med preiskavo so se pojavili sumi še dodatnih kaznivih dejanj, med drugim zlorabe potnih stroškov in pravilnikov, uničevanja dokazov ter primerov sporne prodaje televizijskih pravic," je 12-letno kazen Valckeju s sporočilom za javnost pojasnila zveza Fifa. Kazen je ostrejša, kot so jo predlagali preiskovalci njegovega primera, ki so zahtevali devet let prepovedi delovanja.

Valckejeva pot navzdol se je začela 17. septembra lani, ko so ga suspendirali, ker je domnevno pomagal prodajati vstopnice za svetovno prvenstvo 2014 na črnem trgu. Pred mesecem dni pa so suspenz spremenili v odpoved delovnega razmerja.