Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

Evita Antončič Njena.si

Evita namesto materine poti izbrala kulinariko

roglic Ekipa24.si

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Blamaža: "Nacistični" škornji puščali odtise svastike

Deli na:
Blamaža: "Nacistični" škornji puščali odtise svastike

Foto: Imgur

Ameriško podjetje iz Kalifornije je odpoklicalo škornje v vojaškem slogu, ko jih je stranka opozorila, da je v odtisu podplata vidna svastika.

Fotografija odtisa škornjev je hitro zaokrožila po spletu in sprožila val ogorčenja in komentarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podjetje Conal International Trading se je ta teden opravičilo, ko je uporabnik na spletni strani Reddit objavil fotografijo odtisa škornja, ki je hitro zaokrožila po svetovnem spletu.

"Našim strankam bi se radi iskreno opravičili in tudi vsem, ki so bili užaljeni zaradi odtisa svastike, ki so ga pustili škornji," je podjetje zapisalo v izjavi.

Kot so še sporočili, niso namenoma izbrali takšnega vzorca, ampak je prišlo do napake pri podizvajalcu na Kitajskem. V večjem delu Azije sicer svastika velja za sveti simbol, ki je star več tisočletij.

Moški je na Redditu poleg objavljene fotografije ironično zapisal, da so imeli škornji vidik, ki ga ni opazil, ko jih je naročil.Fotografijo je videlo več milijonov ljudi, vsul pa se je tudi plaz komentarjev.

Eden od komentarjev se je glasil "dobri za vkorakanje na Poljsko", s čimer je uporabnik namignil na vkorakanje nacistične vojske na poljsko ozemlje ob začetku druge svetovne vojne.

Nekateri so izpostavili tudi drugo nerodno asociacijo škornjev na nacistično Nemčijo. Škornji so namreč del serije Polar Fox, Polarna lisica pa je bil tudi naziv ene od nacističnih operacij v drugi svetovni vojni.

Nacistična spletna stran Daily Stormer je neljubi pripetljaj izkoristila in zapisala, da mora imeti te čevlje vsak moderen nacist, ki želi pustiti dober vtis.

Škornji so bili med drugim na voljo tudi pri ameriškem spletnem trgovcu Amazon, ki pa jih je že umaknil s ponudbe.

There was an angle I didn't get to see when ordering my new work boots...