nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Blamaža Nemčije na SP bi lahko Löwa stala službe

Deli na:
Blamaža Nemčije na SP bi lahko Löwa stala službe

Foto: Reuters

V Nemčiji je vse več glasov, da bi moral Joachim Löw prevzeti odgovornost za šokantnem izpad nemške izbrane vrste že v skupinskem delu svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji. Kot so poročali nemški mediji, bo predsednik nemške nogometne zveze v prihodnjih dneh opravil pogovor z Lövom o njegovi prihodnosti na mestu selektorja.

Sport Bild je tako navedel izjavo prvega moža nemške nogometne federacije Reinharda Grindela, ki je že v sredo zvečer takoj po nemški eliminaciji izmenjal nekaj besed z Lövom. Dogovorila sta se, da se čim prej po prihodu v domovino sestaneta in pogovorita o prihodnjem sodelovanju.

Predsednik nemške nogometne zveze je sicer pred odločilno tekmo z Južno Korejo, ki jo je elf izgubil z 0:2, zagotovil, da bo Löw ostal selektor elfa tudi v primeru neuspeha na letošnjem mundialu v Rusiji.

"Že pred odhodom na svetovno prvenstvo smo se odločili, da bomo pogodbo z Löwom podaljšali do leta 2022. Prepričani smo, da nihče drug ne bi bolje izpeljal prenove nemške reprezentance, kar bo nujnost, ne glede na to, kaj se bo zgodilo na mundialu," je dejal Grindel.

Direktor nemške nogometne reprezentance Oliver Bierhoff pa je bil odločen, da bo vztrajal pri tem, da Jogi Löw nadaljuje svoje delo pri reprezentanci in z njo znova napade vrh.

Kljub temu, da ima Löw pogodbo z zvezo do leta 2022, pa je senzacionalni polom svetovnih prvakov, ki so v Rusiji že v skupinskem delu izgubili možnosti za obrambo lovorike, na novo premešal karte.

Zato je vse več mnenj, da je napočil čas za slovo Löwa po 12 letih na klopi elfa. Prvič v zgodovini svetovnih prvenstev Nemci niso preskočili ovire v skupini. Iz skupine F sta se v osmino finala uvrstili Švedska in Mehika.