navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Magazin

Blamaža: hekerji vdrli v račun šefa Twitterja in objavili rasistične in žaljive tvite

Deli na:
Blamaža: hekerji vdrli v račun šefa Twitterja in objavili rasistične in žaljive tvite

Soustanovitelj Twitterja Jack Dorsey - Foto: Profimedia

Nepridipravi so v petek vdrli v račun prvega moža Twitterja Jacka Dorseyja na istoimenskem spletnem družbenem omrežju, je potrdilo podjetje. V njegovem imenu so objavili in delili vrsto žaljivih in nenavadnih tvitov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zapisi na Dorseyjevem računu so vključevali rasistične izjave in namige na bombo v prostorih podjetja. Nekateri so vključevali tudi ključnik #ChucklingSquad, ki naj bi bil podpis storilcev. Ista skupina hekerjev naj bi stala tudi za več drugimi vdori v račune zvezdnikov.

V Twitterju so zapisali, da je bila kompromitirana telefonska številka, povezana z Dorseyjevim računom, in sicer zaradi varnostnega preverjanja pri mobilnem operaterju. Tako so hekerji lahko objavljali na njegovem računu prek pošiljanja sporočil SMS.

"Sedaj je njegov račun znova zavarovan in ni nobenih znakov, da so bili Twitterjevi sistemi ogroženi," so dodali. Kateri mobilni operater naj bi omogočil hekerjem dostop do računa, niso navedli.Britanski BBC pojasnjuje, da je bil napad izveden s t. i. tehniko "simswapping". V tej vrsti napada obstoječo telefonsko številko napadalci prenesejo na novo kartico SIM, običajno s pomočjo trika ali plačila podkupnine zaposlenim pri mobilnem operaterju. Ko so pridobili nadzor nad Dorseyjevo telefonsko številko, so lahko neznanci prek sporočil SMS tudi objavljali zapise na Twitterju.

Sporni "čivki" na Dorseyjevem računu so bili objavljeni kakše pol ure, preden so jih izbrisali. Mnogi uporabniki so se v tem času že začeli spraševati, zakaj soustanovitelj Twitterja ni bolje zavaroval svojega računa in kakšen signal pošilja dejstvo, da podjetje na spletu ne more zagotoviti niti varnosti svojega šefa.

Dorsey ima sicer na Twitterju več kot štiri milijone sledilcev. Do novice prihaja v obdobju, ko se Twitter agresivno osredotoča na preprečevanje žaljivih in neprijetnih vsebin ter briše številne lažne račune.

loading...
Loading...