veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tanja-1 Njena.si

Nič več šova Ljubezen po domače?

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bi Đokovića ob vrnitvi v Srbijo res lahko zaprli zaradi kršitve karantene?

Deli na:
Bi Đokovića ob vrnitvi v Srbijo res lahko zaprli zaradi kršitve karantene?

Teniški as Novak Đoković že od aprila 2020 javno nasprotuje cepljenju in pogosto širi teorije zarote povezane z novim koronavirusom. - Foto: Profimedia

Avstralski premier Scott Morrison je v četrtek dejal, da se vlada še ni odločila o preklicu vizuma teniškega superzvezdnika Novaka Đokovića. Številka ena tenisa in prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva Avstralije tako še naprej ostaja v državi v negotovosti, ali bo kot necepljena oseba lahko zaigral na prvem turnirju za grand slam v sezoni.

Morrison je na tiskovni konferenci o pandemiji covida-19 povedal, da se prejšnja izjava ministra za priseljevanje Alexa Hawka, da razmišlja, da bi Đokoviću zavrnil njegov vizum, "ni spremenila", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Za zdaj kaže, da Đoković ostaja v Avstraliji. Njegovo ime je tudi na seznamu igralcev, ki se bodo merili v prvem krogu turnirja v Melbournu. V prvem krogu mu je žreb, ki je bil sicer preložen zaradi negotovih razmer glede vizumskega statusa zvezdnika teniške karavane, namenil srbskega tekmeca Miomira Kecmanovića.

Kot poroča britanski Guardian, Đokoviću grozi denarna kazen ali celo zapor v Srbiji, potem ko je priznal, da je prejšnji mesec samovoljno prekinil izolacijo, medtem ko je bil okužen s covidom-19, so povedali odvetniki. Srbska premierka Ana Brnabić je opozorila, da se njegovo vedenje zdi "očitna kršitev" pravil.

Štiriintridesetletni teniški igralec, rojen v Beogradu, lovi rekordno 21. zmago na turnirjih za grand slam, rekordno deseto na OP Avstralije, ki se bo začel v ponedeljek. Seveda, če bo sploh lahko zaigral v Melbournu.Đoković je v sredo priznal, da je vedel, da je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, ko se je udeležil intervjuja in fotografiranja v srbski prestolnici 18. decembra in v izjavi na družbenih omrežjih dejal, da je naredil "napako pri presoji".

Številki ena svetovnega tenisa Đokoviću grozi, da bo izgnan iz Avstralije kot necepljena oseba. Đokovića so avstralski obmejni organi prejšnjo sredo zadržali na letališču v Melbournu, ker ni izpolnjeval pogojev za vstop v Avstralijo, kamor je pripotoval na podlagi zdravstvene izjeme, ki mu jo je odobrila avstralska teniška zveza.

Kasneje so ga aretirali ter proti njegovi volji namestili v hotelu, ki je namenjen tistim tujcem, ki čakajo na izgon iz države. Sodišče pa je v ponedeljek preklicalo odločitev o izgonu Đokovića, ugodilo njegovi pritožbi ter ugotovilo, da igralec lahko vstopi v državo.

Minister za priseljevanje Alex Hawke lahko sicer na podlagi avstralske zakonodaje prekliče odločitev sodišča ter uveljavi svojo pravico, da razveljavi vizum, ne da bi navedel razloga. Če se bo minister tako odločil, lahko Đokoviću hkrati prepovejo vstop v državo za tri leta.