klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Benediktu XVI. družbo dela Mozart

Deli na:
Benediktu XVI. družbo dela Mozart

Foto: Reuters

Nekdanji papež Benedikt XVI., ki je pred dvema letoma presenetil svet in odstopil, je popolnoma srečen s svojo upokojitvijo, saj si čas krajša z branjem, molitvijo in igranjem Mozarta na klavir, je povedal njegov pomočnik.

V Nemčiji rojeni Joseph Ratzinger je bil po skoraj 600 letih prvi papež, ki je odstopil. 11. februarja 2013 je napovedal odstop iz zdravstvenih razlogov, dva tedna kasneje pa je uradno zapustil položaj.

A mu sedaj prav nič ne manjka. Njegov tipičen dan se začne z jutranjo mašo, nato sledijo molitve, branje, učenje, včasih sprejemanje obiskov, kosilo, nato sprehod in počitek, je za italijanski časnik Corriere della Sera povedal njegov tajnik, nadškof Georg Gänswein.

Zvečer nato Benedikt XVI. po večerji pogleda večerne novice na italijanski televiziji, nato pa tudi kdaj zaigra na klavir. Še posebej mu je zadnje čase pri srcu Mozart, je povedal Gänswein.

Nadškof, ki je sicer tudi pomočnik aktualnega papeža Frančiška, je še zanikal, da bi obstajala kakršnakoli trenja med nekdanjim in sedanjim poglavarjem Cerkve. Poleg tega je vztrajal, da se razen krhkega zdravja za Benediktovim odstopom ne skriva noben drug razlog, poroča nemška tiskovna agencija dpa.