stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bayern naredil nov korak k 26. naslovu v bundesligi

Deli na:
Bayern naredil nov korak k 26. naslovu v bundesligi

Foto: Reuters

Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 29. krogu nemškega prvenstva na domačem igrišču premagali Fortuno Düsseldorf s 5:0 in so tako še korak bližje osvojitvi 26. naslova državnega prvaka, osmega v nizu.

Bavarci imajo deset točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Borussio Dortmund, ki bo tekmo 29. kroga igrala v nedeljo. V Nemčiji še nobena ekipa ni zapravila takšnega naskoka pet krogov pred koncem.

Bayern je vprašanje zmagovalca rešil že v prvem polčasu, ki ga je dobil s 3:0. Strelec tretjega zadetka je bil Robert Lewandowski, ki je tako končal urok Fortune. To je bila namreč edina ekipa v bundesligi, ki ji 31-letni poljski napadalec še ni zabil gola.

Lewandowski je v drugem polčasu zadel še enkrat, tako da je v nemškem prvenstvu pri 29 zadetkih in na dobri poti, da petič in tretjič zapored postane prvi strelec bundeslige. Hkrati je le še enajst zadetkov oddaljen od absolutnega rekorda nemške lige, ki ga je postavil legendarni Gerd Müller.


Lewandowski je ob tem s 43 zadetki v sezoni izenačil svoj najboljši strelski dosežek v karieri (2016/17) in se utrdil na vrhu razpredelnice za zlati čevelj, ki ga prejme najboljši strelec evropskih lig. Sledijo mu Ciro Immobile (Lazio), Timo Werner (Leipzig), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Cristiano Ronaldo (Juventus) in Lionel Messi (Barcelona).

Na ostalih prizoriščih sobotnih tekem bundeslige je bilo bolj izenačeno; na treh so z zadetkom razlike slavili gostje, Hertha pa je doma premagala Augsburg z 2:0.

Eintracht Frankfurt je z 2:1 zmagal v Wolfsburgu, Hoffenheim je bil 1:0 boljši od Mainza, Werder Bremen pa je z enakim izidom ugnal Schalke.

V petek je Bayer Leverkusen premagal Freiburg (1:0), v nedeljo sta na sporedu tekmi Borussia Mönchengladbach - Union Berlin (15.30) in Paderborn - Borussia Dortmund (18.00), v ponedeljek pa še Köln - Leipzig (20.30).