Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

severina novinarska konferenca ljubljana Svet24.si

Je Severina spet zaljubljena? V igri tokrat mladi ...

krek zlatko3 Reporter.si

Zlatko spet razsajal: kot "novinar" na ulici lovil...

bojana beovic-STA Svet24.si

Sproščanje ukrepov? Slabo kaže. Predlagali bodo...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

Marko Potrč Odkrito.si

Marko Potrč – Je to njegova zadnja oddaja?

utah, monolit Odkrito.si

So v ameriški puščavi našli sporočilo ...

Magazin

Barceloni bo imela kar 300 milijonov evrov manj za plače igralcev

Deli na:
Barceloni bo imela kar 300 milijonov evrov manj za plače igralcev

Foto: Reuters

Vodstvo La Lige, španskega nogometnega prvenstva, je določilo omejitev plač, tako imenovani "salary cap", za vse klube v prvi in drugi španski ligi. Barcelona bo imela po novem za plače igralcev na voljo skoraj 300 milijonov evrov manj kot v prejšnji sezoni, je včeraj poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Pandemija novega koronavirusa je imela veliki gospodarski učinek na najboljše španske klube, med katerimi je najbolj prizadeta prav zasedba iz Barcelone.

Zgornja meja plač katalonskega ponosa za sezono 2020/21 bo postavljena pri znesku 382,7 milijona evrov, kar je manj kot 671,4 milijona evrov v prejšnjem mandatu, ko so imeli najvišjo postavljeno zgornjo mejo plač v la ligi.

Real Madrid bo imel največji proračun v tej sezoni, čeprav se je tudi njihov proračun za plače znižal s 641 milijonov na 468,5 milijona evrov.

Proračun Atletico Madrida, za katerega igra slovenski vratar Jan Oblak, se je znižal za 131,8 milijona evrov na 252,7 milijona evrov.

Dvajset prvoligaških klubov la lige bo lahko v tej sezoni za plače porabilo skupaj 2,33 milijarde evrov, kar predstavlja upad v višini 610 milijonov evrov.

La liga je vzpostavila omejitev plač za igralce in trenerje, da bi 42 moštvom v prvih dveh ligah zagotovili večjo finančno stabilnost.

Loading...