stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona z zmago ustvarila nekaj pritiska na Real

Deli na:
Barcelona z zmago ustvarila nekaj pritiska na Real

Foto: Reuters

Nogometni klub Barcelona je v 36. krogu španskega prvenstva prišel do zmage proti Valladolidu z 1:0. Neprepričljivi Katalonci so do treh točk v gosteh prišli po zadetku Artura Vidala v prvem polčasu, s čimer so se večnemu tekmecu iz prestolnice, Realu iz Madrida, približali na točko zaostanka.

Real ima z 80 točkami kljub minimalni prednosti na lestvici odigrano tekmo manj, obenem pa je od Barcelone boljši tudi v medsebojnih tekmah, kar je prvi kriterij razvrstitve španskega prvenstva. Madridčani bodo dvoboj 36. kroga odigrali v ponedeljek zvečer v Granadi.

Tekmo bodo odigrali pod malce večjim pritiskom, saj so Katalonci upravičili vlogo favoritov in prišli do minimalne zmage. Znova pa niso prepričali s prikazanim. Odločilni trenutek dvoboja je prišel v 15. minuti, ko je z 20. asistenco v sezoni Lionel Messi zaposlil Vidala, ki je s pomočjo vratnice zadel z desne strani.

Messi je z novo podajo postal drugi nogometaš v tem tisočletju, ki je v eni sezoni zabil najmanj 20 golov in ob tem prispeval še 20 asistenc. Prvi, ki mu je to uspelo, je bil Francoz Thierry Henry v dresu Arsenala v sezoni 2002/03.

V prvem dvoboju 36. kroga je do domače zmage prišla Osasuna, ki je z 2:1 ugnala Celto iz Viga in se povzpela na 11. mesto lestvice. Celta ostaja 16.