stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona, Kielce, Veszprem in Vardar naskakujejo rokometni Mont Blanc

Deli na:
Barcelona, Kielce, Veszprem in Vardar naskakujejo rokometni Mont Blanc

Foto: VT Kielce

Osrednja dvorana v Kölnu bo konec tega tedna prizorišče jubilejnega desetega zaključnega turnirja lige prvakov v rokometu. Na lanskem je presenetljivo slavil francoski Montpellier, ekipa kapetana slovenske izbrane vrste Vida Kavtičnika, sobotna polfinalna para pa sta Veszprem - Vive Kielce (15.15) in Barcelona - Vardar Skopje (18.00).

V razvpiti Lanxess Areni bo nastopilo sedem slovenskih rokometašev. Gašper Marguč, Dragan Gajić, Borut Mačkovšek in Blaž Blagotinšek igrajo za madžarski Veszprem, Jure Dolenec za špansko Barcelono, Blaž Janc za poljsko Vive Kielce, kjer je pomočnik trenerja Uroš Zorman, Staš Skube pa za makedonski Vardar Skopje.

Papirnati favorit letošnjega zaključnega turnirja je katalonski velikan. Ta je svoje razvite rokometne mišice pokazal že v skupinskem delu, ko je osvojil prvo mesto v skupini A, za njim pa so se uvrstili Veszprem, Vardar, Kielce, nemški Rhein-Neckar Löwen, beloruski Meškov Brest, Montpellier in švedski Kristianstad.

V osmini finala je bil prost, v četrtfinalu pa je zanesljivo izločil francoski Nantes, lanskega finalnega osmoljenca sklepnega turnirja v Kölnu.

Na letošnjem turnirju so možna tudi presenečenje, nenazadnje so to potrdili letošnji četrtfinalni obračuni. Znova je neslaven konec doživel razvpiti in zvezdniški PSG, ki navkljub silnemu finančnemu vložku svojih katarskih lastnikov - na las podobna slika je na evropskem nogometnem prizorišču - ni pustil globokih sledi na evropski sceni. V minulih treh sezonah se je vsaj prebil do zaključnega turnirja, a nato vselej pogorel, tokrat je obstal že v četrtfinalu.

Slovensko obarvani Veszprem je v tekmah na izločanje zanesljivo opravil svoje delo ter v osmini finala izločil portugalski Sporting iz Lizbone, v četrtfinalu pa nemški Flensburg-Handewitt.

Makedonski prvak in zmagovalec lige prvakov v letu 2017 je bil v osmini finala boljši od hrvaškega Zagreba, ki ga vodi nekdanji strateg Celja Pivovarne Laško Branko Tamše, v četrtfinalu pa od madžarskega Picka iz Szegeda, kjer igrajo kar štirje slovenski rokometaši Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman.

Na dosedanjih turnirjih četverice sta največkrat po zvezdah posegla nemški Kiel in Barcelona, ki sta po dvakrat zmagala na tem tekmovanju. Po eno zmago imajo nemška HSV in Flensburg-Handewitt, Kielce, Vardar iz Skopja in Montpellier.



Barcelona je največkrat slavila v pokalu državnih prvakov oziroma ligi prvakov. Katalonska ekipa ima devet naslovov, na drugem mestu je nemški Gummersbach s petimi naslovi, v sezoni 2003/04 so v tem tekmovanju slavili rokometaši Celja Pivovarne Laško.


* Spored tekem v Kölnu:
- sobota, 1. junij:
- polfinale:
15.15 Veszprem - Vive Kielce
18.00 Barcelona - Vardar Skopje

- nedelja, 2. junij:
15.15 tekma za 3. mesto
18.00 finale