Revija Reporter
Magazin

Avtentično butično doživetje: prebujanje z vonjem bučnega olja

Oglasno sporočilo

25. nov. 2024 8:15 Osveženo: 8:18 / 25. 11. 2024

Deli na:

Dobrote iz bučnih semen in bučnega olja.

Oljarna Kocbek

Le malokdo ve, da Štajersko prekmursko bučno olje izvira iz slovenskih tal, saj je bilo prvič v zgodovini narejeno prav na ozemlju današnje Slovenije oziroma tedanje Avstro-Ogrske.

Gorazd Kocbek je predstavnik že tretje generacije družinske oljarne Kocbek iz SV.Jurija ob Ščavnici, ki je skozi zgodovino kljub oviram ves čas strmo raslo.

Korenine Oljarne Kocbek segajo v prvo polovico 20. stoletja, ko je Alojz Kocbek, Gorazdov dedek, že daljnega leta 1928 kupil današnje zemljišče. Zraven hiše je bil tudi mlin in družina se je začela ukvarjati s predelavo bučnega olja.

Ob prepoznavnih izdelkih in izbranega butičnega darilnega programa, so se v zadnjih letih po prenovi njihove domačije osredotočili tudi v razvoj nove – turistične panoge. Za individualne manjše skupine so pripravili na razpolago pet zvezdično edinstveno doživetje, ki se ponaša s certifikatom znamke kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE).

Za vse popotnike, ki pa si želijo še nekaj več pa so v osrčju Prlekije, na domačiji Kocbek za njih pripravili mir in oazo sprostitve. V nastanitvenih kapacitetah ki jih ponujajo, vas bo premamil vonj bučnega olja obdan z neokrnjeno naravo.

*Naročnik oglasa je Oljarna Kocbek*