premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

adam-kromer Njena.si

Adam in Gordana (Ljubezen na prvi pogled) dahnila ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Avstrijska revija natisnjena s krvjo okuženih s hivom

Deli na:
Avstrijska revija natisnjena s krvjo okuženih s hivom

Foto: Vangardist

Avstrijska revija za moške je natisnila svojo najnovejšo izdajo s krvjo okuženih s hivom. S tem želijo kljubovati stigmi, pogosto povezani z virusom, ki povzroča aids, je danes pojasnil odgovorni urednik revije Vangardist Julian Wiehl.

"Želeli smo prenesti sporočilo proti stigmi in iracionalnim strahovom glede hiva in s hivom okuženih ljudi," je Wiehl dejal za francosko tiskovno agencijo AFP.

"Če držite to revijo v svojih rokah, je tako, kot bi držali nekoga, ki je okuženih s hivom. Nič se ne more zgoditi, nič vam ne more škoditi, če držite revijo, tako kot vam ne ne more škoditi, če držite s hivom okuženo osebo," je dodal.

Vangardist običajno izhaja le v digitalni obliki, tokratna izdaja #HIVHeroes pa je izšla tudi v tiskani izdaji, pri čemer so uporabili kri, ki so jo prispevali trije s hivom okuženi ljudje, ter jo zmešali z običajnim črnilom.

Na spletu je na voljo za naročilo 3000 izvodov dvojezične nemško-angleške posebne izdaje. Za izvod je treba odšteti 50 evrov, vsi prihodki pa bodo šli v dobrodelne namene. Na voljo je še 15.000 običajnih izvodov revije.

Ena od treh darovalk krvi je 45-letna Wiltrut Stefanek, ki so ji okužbo s hivom odkrili pred 20 leti. Je na čelu dunajske skupine PULSHIV, ki je namenjena okuženim s hivom in obolelim za aidsom ter njihovim družinam.

"Rada bi, da bi ljudje razumeli, da v vsakodnevnih srečanjih z njim, hiv ne predstavlja tveganja za nikogar," je dejala za revijo.