covid Svet24.si

Zaradi covida prazni šole in vrtci, polne ...

911569_dojenje2 Svet24.si

Naravna pot do zdravja in bližine z ...

zd slovenska bistrica, zdravnica, vrsta Necenzurirano

Zakaj je na tisoče ljudi v Slovenski Bistrici ...

1712649779-172a2220-1712649713104 (1) Reporter.si

Tina Gaber kadruje v kabinetu predsednika vlade ...

doncic Ekipa

Kaj se zgodi, ko Luka Dončić sreča kačo? Ta ...

Dama noči v Hiši ljubezni je Karmen (Zala Djuric) .. Revija Stop

Dama noči v Hiši ljubezni je Zala Djuric - Karmen

pogacar (3) Ekipa

Kakšna kralja: Pogačar po naslovu spet na kolesu...

Magazin

Slovenija ju je navdušila! Cestna avantura od Londona do Melbourna z avtomobilom starim več kot 100 let

Deli na:
Slovenija ju je navdušila! Cestna avantura od Londona do Melbourna z avtomobilom starim več kot 100 let

Avstralska novinarja Warren Brown in Matthew Benns na poti proti Dolenjski - Foto: FB

Avstralska novinarja Warren Brown in Matthew Benns sta v sklopu 26.000 kilometrov dolge poti od Londona do Melbourna z avtomobilom starim več kot 100 let obiskala tudi Ljubljano. S projektom obujata legendarno vožnjo avstralskega pustolovca Francisa Birtlesa in zbirata sredstva za avstralsko dobrodelno organizacijo.

Njuno potovanje bo prikazano v dokumentarni seriji, ki jo podpirajo številni sponzorji, med njimi tudi podjetje Harvey Norman, zaradi česar sta se Brown in Benns ustavila tudi v njihovi ljubljanski poslovalnici. Kot so sporočili iz ljubljanskega Harvey Normana, sta novinarja tam pričakala televizijska voditelja David Urankar in Jure Godler.

"Ko sem začel načrtovati to avanturo, sem vedel, da bo izjemna izkušnja. Matthew je bil edini, ki je bil dovolj pogumen - ali nespameten -, da se mi je pridružil," je v pogovoru z voditeljema povedal Brown. Dodal je, da ga je zgodba o Birtlesu, ki je leta 1927 prevozil 26.000 kilometrov od Londona do Melbourna v avtomobilu Bean 14, prevzela do te mere, da je želel ponoviti njegovo potovanje.


Avstralska novinarja sta razložila, da med vožnjo zbirata sredstva za Royal Flying Doctor Service, organizacijo, ki z letali zagotavlja nujno medicinsko pomoč v najbolj odročnih predelih Avstralije. "Gre za pomembno poslanstvo, saj s svojo pomočjo rešujejo življenja v krajih, kjer je zdravstvena oskrba težko dostopna," je povedal Benns.

"Moram priznati, da me je Slovenija res navdušila. Ljudje so izjemno gostoljubni, pa tudi očitno navdušeni nad starodobniki, saj nas povsod sprejemajo odprtih rok," je dejal Brown ob zaključku dogodka. "Upava, da bova s tem potovanjem navdihnila tudi druge, da se podajo na svoje lastne avanture," je še dodal Benns.

Njuno potovanje ju bo vodilo skozi različne evropske in azijske države, kjer bosta srečevala lokalne prebivalce, spoznavala njihove zgodbe in odkrivala kulturne raznolikosti.