zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Astronomskih 205 milijonov za najboljšega igralca lige NBA

Deli na:
Astronomskih 205 milijonov za najboljšega igralca lige NBA

Foto: Reuters

Najboljši igralec minule sezone elitne severnoameriške poklicne košarkarske lige Russell Westbrook je še za pet sezon podaljšal sodelovanje z ekipo Oklahoma City Thunder.

Osemindvajsetletni organizator igre je podpisal pogodbo, ki mu bo nanesla kar 205 milijonov dolarjev oziroma 41 milijonov dolarjev na sezono.

Najkoristnejši igralec rednega dela minule sezone v ligi NBA bo ostal zvest klubu iz Oklahome do konca sezone 2022/23, nova pogodba pa bo začela veljati s sezono 2018/19.

Westbrook je novo pogodbo proslavil z objavo na Instagramu, fotografijo na parketu, oblečen v oranžen dres Oklahome, z visoko dvignjenima rokama, pod objavo pa je napisal: "Zakaj pa ne?? Zakaj pa ne??"


Westbrooke je minulo sezono povsem pričakovano prejel lovoriko MVP rednega dela. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda. Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo.

Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona iz leta 1962 po številu doseženih trojnih dvojčkov (42) v posamezni sezoni.

Kljub Westbrookovi odlični sezoni pa je njegova ekipa ostala praznih rok. Grom je redni del končal na šestem mestu v razvrstitvi zahodne konference, v končnici pa so izpadli že v prvem krogu, ko je bilo s 4:1 v zmagah boljše moštvo Houston Rockets.

V Oklahomi imajo ambicioznejše načrte, zato so se poleti okrepili z dvema odličnima krilnima igralcema Carmelom Anthonyjem in Paulom Georgeom, ki bosta pomagala Westbrooku pod obročema.