zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Magazin

Arsenal zaradi varnosti na finale Evropske lige v Azerbajdžan ne bo peljal Armenca Mhitarjana

Deli na:
Arsenal zaradi varnosti na finale Evropske lige v Azerbajdžan ne bo peljal Armenca Mhitarjana

Foto: Arsenal - Henrih Mhitarjan

Angleški nogometni prvoligaš Arsenal bo v finalu evropske lige v azerbajdžanskem Bakuju 29. maja proti Chelseaju igral brez Armenca Henriha Mhitarjana. Njegovo sodelovanje je bilo pod vprašajem zaradi spora Armenije in Azerbajdžana glede pokrajine Gorski Karabah.

Arsenal je skupaj z Evropsko nogometno zvezo (Uefa) poskušal rešiti varnostna vprašanja glede Mhitarjanovega nastopa. "Podrobno smo preučili vse možnosti, da bi bil Henrih del ekipe, toda po pogovoru z njim in njegovo družino smo se odločili, da ne bo potoval z nami," je Arsenal objavil na svoji spletni strani.

"Pisali smo Uefi, da bi izrazili zaskrbljenost glede te situacije. Micki je bil ključen igralec naše ekipe na poti do finala, tako da je to za nas velika izguba. Prav tako nam je žal, da bo igralec izpustil veliki evropski finale zaradi teh okoliščin," so še zapisali pri Arsenalu.

Mhitarjan je v tej sezoni za topničarje v vseh tekmovanjih odigral 39 tekem in dosegel šest golov.Novica o njegovem neigranju zaradi nezmožnosti zagotovitve ustrezne varnosti je razburila otoško in drugo nogometno javnost, kritike pa so letele večinoma na Uefo, nekateri celo zahtevajo, da Uefa odvzame Bakuju organizacijo tekme. Poudarjajo tudi, da je bila dodelitev finala Azerbajdžanu velika napaka Uefe.

V imenu Azerbajdžana je tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Lejla Abdulajeva sporočila, da lahko Mhitarjan v Bakuju igra brez skrbi. "Navkljub zahtevnim odnosom med Azerbajdžanom in Armenijo lahko Mhitarjan igra v finalu evropske lige v Bakuju," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejala Abdulajeva. Odzval se je tudi azerbajdžanski veleposlanik v Združenem kraljestvu Tahir Tahizadeh, ki meni, da bi bil Mhitarjan varen pred vsemi grožnjami.

Uefa je v izjavi za javnost zapisala, da je naredila vse za varnost armenskega nogometaša. "V sodelovanju z Arsenalom je Uefa želela in dobila vsa zagotovila za varnost igralca od najvišjih državnih oblasti. Kot rezultat smo sestavili obsežen varnostni načrt in ga predali klubu," je sporočila Uefa in dodala, da spoštuje osebno odločitev kluba in igralca.

Loading...