Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Aplikacija Pokemon Go več kot podvojila vrednost Nintenda

Deli na:
Aplikacija Pokemon Go več kot podvojila vrednost Nintenda

Foto: Bobo

Japonski proizvajalec igralnih konzol in iger Nintendo je z igro Pokemon Go za pametne telefone zadel v polno. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so delnice podjetja po izdaji igre poskočile za 120 odstotkov, Nintendo pa je s tržno vrednostjo, ocenjeno na 42,5 milijarde dolarjev, prehitel enega najbolj znanih japonskih podjetij Sony.

Delnice Nintenda, ki je lastnik 20-letne priljubljene franšize videoiger in risank Pokemon, so v petek postavile tudi nov rekord na borzi, saj se v zgodovini Japonske tako množično z delnicami enega podjetja ni trgovalo še nikoli, dodaja AFP.

Aplikacija Pokemon Go sicer igralcem omogoča, da s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije.

Prvi dan po izidu so jo v ZDA naložili že na vsak 20. pametni telefon s sistemom Android. Prav tako je igra v trenutku pristala na vrhu lestvice brezplačnih aplikacij v Applovi spletni trgovini Itunes in pri tem prehitela uspešnice, kot sta Snapchat in Facebook.

Investitorji uspeh aplikacije vidijo tudi kot znak, da bo podjetje, ki sodi med pionirje videoiger, vendarle v prihodnosti krojilo trg pametnih telefonov. Doslej so namreč svoje igre v Nintendu omejevali le na lastne igralne konzole, ki pa že nekaj časa ne dosegajo pretirano dobrih prodajnih številk.

Aplikacija Pokemon Go sicer na domačem trgu še ni dostopna, v podjetju pa o tem, kdaj bodo Pokemone lahko iskali tudi na Japonskem, še molčijo.