ana vurcer Odkrito.si

Znana slovenska pevka žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. junija

hišna številka Petisvet.si

Vaša hišna številka razkriva vse o vas

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

moški, gospodinjstvo Svet24.si

Mačo ali copata? Kaj mislite, katerih moških je ...

pop 18412X0064 Njena.si

Natalija Gros se spominja svojega pokojnega moža

Mateja Ropoša Njena.si

Obraz POP TV se je razveselil prvega otroka

Magazin

Anže Kopitar z dobrodelnim turnirjem za golf zbral 110.000 evrov

Deli na:
Anže Kopitar z dobrodelnim turnirjem za golf zbral 110.000 evrov

Foto: Anže Kopitar/Facebook - Anže Kopitar igra golf.

Konec poletja postaja tradicionalno tudi čas za dobrodelni golf turnir, ki ga na Bledu vsako leto pripravita slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar in poslovnež Joc Pečečnik.

V soboto se je na turnirju zbralo več kot 80 igralcev golfa, dobrodelna dražba pa je letos prinesla rekordnih 110.871 evrov.

Kot je danes pred Facebooka sporočil Kopitar, je ta vsota rekordna na teh prireditvah.

"Zame osebno je to nekaj posebnega. Pred sedmimi leti nismo vedeli, kako se bodo ljudje odzvali in kako se bo obrnilo. Zgodba se je zelo lepo zastavila, kar pa se tiče številk in dobrodelnosti, sem ponosen na to, koliko smo zbrali. Pomagali smo otrokom, bolnišnicam, zgradili kakšno igrišče. Zame pa je to tudi osebno zadovoljstvo, veliko mi pomeni, da lahko na ta način pomagam," je svoj projekt predstavil prvi slovenski hokejski zvezdnik.


Na prenovljenem igrišču za golf na Bledu so se v soboto zbrali številni Kopitarjevi in Pečečnikovi gostje, ki so po športnem udejstvovanju zvečer sodelovali še na dobrodelni dražbi. V prejšnjih izvedbah Kopitarjevih turnirjev so zbrali 218.489 evrov, letos pa so jih dodali še več kot 110.000.

"Mogoče je zaradi golfa najlažje izbrati veliko skupino. Danes nas igra 88, še več nas bo na družabnem večeru. Zame je golf zelo sproščujoč. Večino časa preživim po dvoranah, tukaj pa sem lahko zunaj, na soncu in ni lepšega," je o tem, zakaj se kot hokejist odloča za golf, menil Kopitar.

Kopitarjevi ekipi in Pečečniku, ki je prevzel glavni del organizacije, so se pridružila številna slovenska podjetja. Letos bodo izkupiček namenili ustanovi Rdeča Žoga, fundaciji SBC, na pomoč bodo priskočili Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice, Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Namesto pike vejica, pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice, Zvezi Prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje ter trem mladim in talentiranim športnikom.

"Vem, da Jocu veliko pomeni dobrodelnost, meni pa tudi. Zdaj je to že prava zgodba, skušamo jo peljati naprej, kar nam zelo dobro uspeva. Tudi lastniki igrišča na Bledu nam pomagajo, tako da se zbere čim več sredstev," je o dobrodelni plati dogajanja na Bledu dejal Kopitar.

Loading...