mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anže Kopitar poškodovan, resnost poškodbe še neznanka

Deli na:
Anže Kopitar poškodovan, resnost poškodbe še neznanka

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL doživeli tretji zaporedni poraz. Tokrat so po podaljšku z 1:2 izgubili v St. Louisu. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je zaradi poškodbe spodnjega dela telesa, bolj natančnih informacij v NHL niso še dali, igral le pet minut.

Za Los Angeles je sicer zadel Tyler Toffoli, za gostitelje pa sta bila uspešna Robby Fabbri in v drugi minuti podaljška še Jaden Schwartz. Kljub porazu je Los Angeles še vedno vodilni v pacifiški skupini in četrti v zahodni konferenci. St. Louis je tretji na zahodu s sedmimi točkami več.

Kopitar je zadnjo izmeno na tekmi opravil minuto pred koncem prve tretjine, na začetku druge pa se ni pojavil na klopi. Predstavnik za stike z javnostmi je pojasnil, da je njegova vrnitev na led vprašljiva zaradi poškodbe spodnjega dela telesa. Trener Darryl Sutter prav tako ni postregel s podrobnostmi. "Glavni trener vam ne bo pojasnjeval poškodb," je za spletno stran lakingsinsider.com povedal Sutter.

Tako ostaja vprašanje, kje je Kopitar staknil poškodbo, saj razen enega naleta, takoj na začetku tekme, ni bilo resnejšega kontakta s tekmeci, pa še po tem je osemkrat stopil na led. Podrobnosti poškodbe naj bi bile znane jutri.

To je sicer drugič v sezoni, da je moral Kopitar predčasno zapustiti tekmo v St. Louisu. Tretjega novembra je moral z ledu po udarcu Ryana Reavsa, kljub temu so kralji takrat zmagali s 3:0. Osemindvajsetletni Kopitar, ki je od zloma gležnja leta 2011 od 410 tekem izpustil zgolj štiri, je v tej sezoni na 57 tekmah zbral 51 točk.

Na drugih tekmah je Vancouver izgubil proti Anaheimu z 2:5, New York Islanders so po podaljšku z 2:3 izgubili proti najboljši ekipi lige Washingtonu, pri katerem je Aleksander Ovečkin dosegel dva zadetka, Pittsburgh pa je s 6:3 premagal Detroit. Phil Kessel je zadel dvakrat za zmagovalce.

Toronto je z 2:4 izgubil proti New York Rangers, pri katerem je Derick Brassard zadel dvakrat, Ottawa je s 4:2 odpravila Carolino, Tampa Bay po kazenskih strelih s 6:5 Winnipeg, čeprav je Andrew Ladd dvakrat zadel pri slednjem, Florida pa je prav tako po kazenskih strelih z 1:2 klonila pred San Josejem.

Pri domačih je spet nekaj pozornosti požel češki veteran jaromir Jagr, ki je dosegel svoj 741. gol v NHL, s čimer le še za enega zaostaja za tretjeuvrščenim Brettom Hullom. Pred dnevi je Jagr dopolnil 44 let in postal šele drugi napadalec v zgodovini NHL, ki je dosegel zadetek pri 44 ali več letih. Prvi je bil Gordie Howe.

Nashville je z 2:0 porazil Boston, Minnesota je zmagala tretjič zapovrstjo, ko je v Edmontonu slavila s 5:2, Arizona pa je s 6:3 premagala drugo najboljšo ekipo zahodne konference Dallas. Max Domi je dosegel dva gola in podajo, Anthony Duclair pa tri podaje.