Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

Magazin

Ansambel Banovšek, lep preplet sorodnikov, zakoncev in prijateljev

Deli na:
Ansambel Banovšek, lep preplet sorodnikov, zakoncev in prijateljev

Darja in ansambel Banovšek so se v studiu TV Veseljak Golica odlično imeli. - Foto: Simon Pelko

V oddaji Veseljak v živo je Darja Gajšek gostila Ansambel Banovšek, štajersko koroški narodno zabavni sestav iz Slovenskih Konjic.

V ansamblu so vsi na nek način povezani med sabo. Ustanovitelja sta brat in sestra Matej Banovšek in Venesa Brglez, pevka in bas kitaristka Barbara Leber Turinek in vokalist in kitarist Matej Turinek sta mož in žena, edina brez sorodstvenih in zakonskih vezi v ansamblu sta Andrej Sušec in Rok Zbičajnik. Družijo se tudi izven nastopov, veliko jih sodeluje tudi v Banovškovem glasbenem centru.

Matej Banovšek je prav pred kratkim ponovno postal očka, ima enomesečno Saro Vito. Mamica in dojenčica sta odlično, ob gledanju oddaje Veseljak v živo z Darjo Gajšek sta doma plesali.

Foto: Simon Pelko - Tercet je odlično odpel vse pesmi, ki so si jih zaželeli gledalci.

Gledalci so klicali v oddajo in si zaželeli mnoge lepe melodije ansambla Banovšek, Povabim te v hribe, Rženova Tinka, Kar zgodilo se je, Tam smo doma, Še enkrat ...

Rok Zbičajnik je moral odgovarjati na Darjina vprašanja, koliko pozna pevsko kolegico Veneso Brglez. Izkazalo se je, da jo pozna kar dobro. Povedal je anekdoto, kako pestro je bilo v kombiju, ko je Venesa v torbici našla žabo.
Kakšna je bila Venesa kot majhna deklica? Kot majhna je rada imitirala znane pevke in pevce in sorodnike. Ker je doma izpod Rogle, je povedala nekaj stavkov v domačem narečju.

Oddaja je bila pestra in zabavna, klicalo je tudi nekaj učencev, ki jih je Matej Banovšek v svojem glasbenem centru učil igrati na harmoniko. Pohvalili so ga kot odličnega mentorja.

Oddaja Veseljak v živo z Darjo Gajšek je na sporedu TV Veseljak Golica vsak torek ob 20.h, ponovitev pa v soboto ob 20.h.