lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

Nacho Vidal Svet24.si

Španski porno zvezdnik aretiran zaradi usodnega ...

tito primerjava Reporter.si

Predstavil rezultate analize, ki dokazujejo, da ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Magazin

Anketa: Švedi najboljši vozniki v Evropi, Italijani najnevarnejši

Deli na:
Anketa: Švedi najboljši vozniki v Evropi, Italijani najnevarnejši

Foto: Wikimedia

Švedi se za volanom vedejo najbolj odgovorno, Italijani so najnevarnejši vozniki, Grki pa so prvaki v "neciviliziranem" vedenju v prometu, so ocenili Evropejci, ki so sodelovali v danes objavljeni javnomnenjski raziskavi, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Anketiranci so v odgovoru na vprašanje, v kateri državi se vozniki vedejo najbolj odgovorno, najpogosteje izbrali Švedsko (37 odstotkov), Nemčijo (27 odstotkov) ter veliko Britanijo in Nizozemsko (obe po 11 odstotkov).

Med najnevarnejšimi vozniki je 31 odstotkov vprašanih izpostavilo Italijane; tako je menilo tudi 58 odstotkov Italijanov. Na drugem mestu so Grki z 20 odstotki.

Na vprašanje, kako pogosto so kot vozniki nespoštljivi ali žaljivi do drugih udeležencev v prometu, je 56 odstotkov anketirancev priznalo, da se za volanom vsaj občasno vedejo necivilizirano. Med Grki jih je neprimerno vedenje v avtomobilu priznalo kar 74 odstotkov.

V vseh desetih državah, v katerih so izvedli anketo, so vprašani menili, da so ceste nevarne in da bi bilo težko znižati število umrlih v prometnih nesrečah. Ta odgovor je izbralo kar 45 odstotkov vprašanih.

Anketo o obnašanju v prometu je po internetu izvedel inštitut Ipsos, v njej pa je sodelovalo skupno 10.000 Evropejcev iz Francije, Belgije, Nemčije, Velike Britanije, Italije, Grčije, Švedske, Nizozemske, Španije in Poljske.

loading...
Loading...