Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Andyju Murrayju kariera visi na nitki: zaradi kolka predčasno v pokoj?

Deli na:
Andyju Murrayju kariera visi na nitki: zaradi kolka predčasno v pokoj?

Foto: Reuters

Škot Andy Murray, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, je odpovedal nastop na prvem grand slam turnirju sezone, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Razlog je ljubiteljem tenisa dobro znan, Murray ima že nekaj časa težave s poškodbo kolka, zaradi katere ne igra že od poraza v četrtfinalu lanskega Wimbledona.

Murrayju celo grozi, da je s tenisom za nekaj časa, če ne kar za zmeraj, konec. Razmišlja namreč o operaciji, ki bi mu odpravila bolečine, a mu v skrajnem primeru lahko celo konča kariero. Poškodoval se je že julija lani, a se je namesto za operacijo raje odločil za manj drastično terapijo, ki pa ni prinesla želenega rezultata. Na Instagramu je objavil svojo fotografijo iz otroških let, ob njej pa daljše sporočilo za sledilcev, v katerem je priznal, da mu kariera morda visi na nitki.

"Nisem pripravljen. Želel sem igrati, žal ne gre. Zapuščam Avstralijo, vračam se domov, cenim pa vsa sporočila podpore, ki sem jih dobil. Upam, da sem bom navijačem in vsem tistim, ki me podpirajo, lahko hitro oddolžil z igro in zmagami," je dejal 30-letni Škot.

"Nekaj takega smo slutili, zavedamo pa se, da je bilo Andyju to odločitev težko sprejeti," meni direktor turnirja Craig Tiley, ki je danes dobil še eno neugodno novico, turnir je zaradi poškodbe odpovedal tudi najboljši azijski igralec Kei Nishikori.