stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ancelotti ostal brez službe pri Realu in šel na bolniško

Deli na:
Ancelotti ostal brez službe pri Realu in šel na bolniško

Foto: Reuters

Vodstvo španskega nogometnega prvoligaša Reala iz Madrida je v ponedeljek zvečer odpustilo trenerja Carla Ancelottija. To se je zgodilo dva dni po zadnji uradni Realovi tekmi v sezoni, v kateri kraljevi klub ni osvojil niti ene lovorike.

"Izvršni odbor se je odločil prekiniti sodelovanje s Carlom Ancelottijem," je na novinarski konferenci sporočil predsednik Reala Florentino Perez. S tem je potrdil ustaljeno formulo belega baleta - sezona brez naslova je nesprejemljiva.

V ponedeljkovem pogovoru za italijanski časnik Il Giornale je Ancelotti dejal, da če ne bo več pri Realu, si bo vzel leto premora in šel na operacijo hrbta. "Ne vem, kako dolgo bo okrevanje. Zagotavljam pa vam, da sem imel veliko ponudb iz Italije, Anglije in Nemčije. Prepričan sem, da jih tudi po letu premora na bo manjkalo," je povedal Ancelotti.

Ta je na klop Reala sedel leta 2013, v svoji prvi sezoni pa ga je popeljal do desetega naslova evropskega prvaka in zmagovalca španskega pokala. "Z lansko zmago v ligi prvakov se je vpisal v zgodovino Reala," je to pokomentiral Perez, a obenem dodal, da so zahteve v klubu pač velike.

V tej sezoni je Real v ligi prvakov izpadel v polfinalu proti Juventusu, v domačem prvenstvu pa je zasedel drugo mesto s štirimi točkami zaostanka za večnim tekmecem Barcelono. V pokalnem tekmovanju je izpadel v osmini finala proti mestnemu tekmecu Atleticu.

V Španiji kot največje favorite za Ancelottijevega naslednika vidijo Napolijevega stratega Rafaela Beniteza, dosedanjega trenerja dortmundske Borussie Jürgena Kloppa, ki ima po anketi časnika Marca največjo podporo med navijači, in nekdanjega Realovega nogometaša Michela.

Kandidatov za enega najbolj zaželenih, a tudi enega najtežjih trenerskih položajev v nogometu, je še več. Zahteva uprave kluba je jasna, lovorike, naslovi, pokali, so edini cilji kluba iz španske prestolnice. Možen kandidat je tudi Unai Emery, ki je lani s Sevillo osvojil evropsko ligo, pa tudi letos boj za to lovoriko ostaja odprt in prav v slavjem v Evropi bi se trener Seville še korak približal selitvi v prestolnico.

Vsekakor gre za zelo majav stolček. Ancelotti je namreč že deveti trener, ki je v zadnjih 12 letih vodil kraljeve. Posebej boleče je, da je Real letos ostal brez novega pokala, večni tekmec Barcelona pa bo imel v finalu lige prvakov priložnost še za tretjega v sezoni.