favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anamarija Lampič pred SP zaskrbljena: To bo največji šok za vse

Deli na:
Anamarija Lampič pred SP zaskrbljena: To bo največji šok za vse

Foto: Reuters

Smučarski tekačici Eva Urevc in Anamarija Lampič sta 7. februarja zmagali na ekipni sprinterski tekmi za svetovni pokal v Ulricehamnu na Švedskem za največji uspeh doslej. To je obenem lepa popotnica za svetovno prvenstvo v Oberstdorfu, kjer bosta sprint in ekipni sprint že v drugi polovici tega tedna, vse pa ta čas skrbijo visoke temperature.

"Poletne razmere so tu ... Organizatorji imajo dovolj izkušenj, da pripravijo enakovredne pogoje za vse. Na prejšnjem SP v Seefeldu je bilo tudi toplo, a so bile mrzle noči in je bila snežna podlaga bolj utrjena. Kar 95 odstotkov sprinta je na soncu. Pomembna bo priprava smuči in servisna ekipa, ki ji zelo zaupam. Naši najboljši imata tudi dovolj izkušenj, da lahko preneseta pritisk. Vemo, kaj smo zmožni, ampak SP je posebna tekma. Verjamem pa, da kot že vso sezono tudi tu ne bomo razočarani," s prizorišča prvenstva glavni slovenski trener v smučarskem teku Nejc Brodar ni želel dajati bolj oprijemljivih rezultatskih napovedi.

Že v četrtek, 25. februarja, bosta sprinta v klasični tehniki, v nedeljo, 28. februarja, pa še ekipna sprinta. "Cilj je medalja, na SP le to šteje. Ne bom posebej potolčena, če je ne bom dobila, a bom naredila vse, da pridem vsaj v finale in potem mogoče tudi na stopničke. Vem, česa sem sposobna in sem mirna. V teh pogojih moraš biti nežen s snegom ne smeš iti na moč," je na novinarski konferenci povedala Lampičeva.

"Moti me vročina. Deset, 12 stopinj Celzija pod lediščem je bilo prejšnji teden v Planici, sedaj je tu +15 in več. Vso sezono smo bili na minusu in na trdih progah. Tu se proga vdira. V soboto smo imeli trening tekmo sprinta in zaradi vročine je bil tako suh zrak, da se kar osmodijo pljuča. Še sedaj čutim posledice sobotne tekme. Tega me je najbolj strah. Vso sezono nisem imela tako pekočih pljuč. To bo največji šok za vse," je menila Lampičeva.

Na SP je odpotovala kot najboljša v seštevku sprintov v tej sezoni svetovnega pokala. "Tekem ne bo več veliko v svetovnem pokalu po odpovedih in sem skorajda že osvojila mali kristalni globus. Na to sem bolj ponosna in mi več pomeni kot medalja na SP. Za globus se moraš boriti vse leto in imeti dobre rezultate ves čas, na SP je dovolj en dan, ko pa se mora vse 'poklopiti'," je pred nastopi še dejala Lampičeva.



Urevčevi je tako kot Lampičevi malo žal, da je konec prejšnjega tedna odpadel sprint v Novem Mestu na Češkem. Na SP se veseli sprinta, v ekipnem je Lampičeva pred dvema letoma v Seefeldu osvojila srebro skupaj z lani tekmovalno upokojeno Katjo Višnar. Decembra lani sta bili Lampičeva in Urevčeva v Dresdnu že tretji.

"To, da sva v krogu favoritinj za najvišja mesta, zame ni breme, le motivacija. Dokazali sva že, kaj sva sposobni in če bo šlo vse po načrtih, bi lahko tudi tu na SP kaj takega ponovili. A se mora vse 'poklopiti', to bo nova tekma. Poleg tega vem, da sem sposobna tudi 'klasiko' dobro odteči," je napovedala Urevčeva.

Poleg nje in Lampičeve bodo na SP nastopili še Anja Mandeljc, Janez Lampič in Vili ter Benjamin Črv. "Z Vilijem sva že dokazala, da znava ekipni sprint dobro opraviti, sicer pa s posamičnimi tekmami v sezoni nisem zadovoljen in upam na trideseterico na SP," je povedal Lampič.

Vili Črv je menil, da je glavni cilj dosegel z uvrstitvijo v ekipo za SP, kjer vidi priložnost za dokazovanje. Mandeljčeva na taki ravni še ni tekmovala, na SP se je uvrstila po dobrih nastopih na prvenstvu za mlajše člane, tudi Benjamin Črv si želi upravičiti uvrstitev v reprezentanco.