hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

Magazin

Ana Soklič danes potuje v Rotterdam

Deli na:
Ana Soklič danes potuje v Rotterdam

Ana Soklič - Foto: RTV Slovenija/Adrian Pregelj

Slovenska predstavnica na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije Ana Soklič je svojo pot v Rotterdam, kamor se je odpravila danes, pospremila z izdajo mini albuma Born to the Fight. Na njem so poleg skladbe Amen, ki jo bo odpela na Nizozemskem, še njena razširjena, karaoke in a cappella verzija z vokalno skupino Perpetuum Jazzile ter dva remixa.

Letošnji evrovizijski skladbi pa je dodala še pesem Voda, s katero se je po lanski zmagi na predizboru EMA tudi uvrstila na Evrovizijo, ki je nato zaradi koronavirusa odpadla. Pesem je v simfonični različici, album pa je na voljo v Sloveniji in na svetovnih spletnih platformah, so sporočili z RTV Slovenija.

Ana Soklič je z ekipo v Rotterdam odpotovala dopoldne, na evrovizijskem odru pa se bo predstavila kot druga v prvem predizboru, ki bo 18. maja. Spremljala jo bo vokalistka, učiteljica petja in članica skupine Okustični Karin Zemljič, ki je v tej vlogi že nastopila pri Maraayi, ManuElli in Lei Sirk.

Pri produkciji gospelovsko obarvane skladbe Amen je sodelovala mednarodna zasedba z več kot 60 ljudi. Za glasbo so poskrbeli Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, pod besedilo pa se poleg prvih dveh podpisuje še ameriški avtor več uspešnic Charlie Mason.

Sodeloval je tudi spremljevalni zbor pod vodstvom Doriana Holleyja, ki je kot spremljevalni vokalist nastopal na vseh turnejah Michaela Jacksona. Vokale za pesem so posneli v kompleksu EastWest Studios v Hollywoodu. Tonski mojster je bil Tony Maserati, znan po sodelovanju z glasbenimi imeni, kot so Lady Gaga, Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Whitney Houston in David Bowie.

Prvo vajo v rotterdamski dvorani Ahoy, kjer bo tekmovanje po zadnjih podatkih lahko spremljalo 3500 ljudi, bo Ana Soklič izvedla v soboto. Drugi predizbor bo 20., veliki evrovizijski finale pa 22. maja.

Loading...