Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ana Drev druga na Zlati lisici v Mariboru!

Deli na:

Slovenska alpska smučarka Ana Drev je na veleslalomu za 52. Zlato lisico poskrbela za novo vrhunsko uvrstitev. Drevova je tekmo v Mariboru, tako kot pred tem v Flachauu, končala na drugem mestu, za zmagovalko, Nemko Viktorio Rebensburg, je zaostala 32 stotink sekunde. Prve pohorske točke je s 17. mestom osvojila še Katarina Lavtar.

Ob tekmovalnem premoru šampionke Tine Maze najboljša slovenska veleslalomistka je na prvi progi nastopila takoj po elitni sedmerici, z odlično startno številko osem. V obeh vožnjah množice navijačev v ciljni areni ni razočarala. Na prvi progi je vpisala šesti čas, v finalu pa je znova prikazala eno boljših predstav ter za 88 stotink sekunde prevzela vodstvo. Takrat vodilna Švedinja Maria Pietilae-Holmner je mesto vodilne morala prepustiti Drevovi.

Slovenka je vodila po prvih vožnjah na prejšnjih dveh veleslalomih v Lienzu in Flachauu. V Lienzu je nato v drugi vožnji po napaki odstopila, v Flachauu pa je zdržala pritisk ter osvojila najboljši dosežek v karieri, ki ga je zdaj ponovila že na naslednjem veleslalomu.

Sedmi veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v tej sezoni je s startno številko 1 odprla Nemka Rebensburgova, ki je v Flachauu za 94 stotink sekunde za zmago ugnala Drevovo. In tako se je nato zgodilo tudi na veleslalomu v Mariboru, saj je bila od Drevove hitrejša le Nemka za 12. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark.

Drevova v Mariboru do letošnje izvedbe Zlate lisice nikoli ni bila boljša kot 22. Tridesetletna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki je vodstvo ubranila tudi po nastopu Tine Weirather iz Liechtensteina, ki je za Slovenko zaostala dve stotinki sekunde. S prvega mesta Drevove ni uspelo izriniti niti Norvežanki Nini Loeseth (+0,72), odstop Švicarke Lare Gut, tretje po prvi vožnji, je pomenil, da bo Slovenka še drugič letos osvojila stopničke, prvič v Mariboru.

Rebensburgova, ki je bila druga na prvi progi, je Šmarčanko izrinila s prvega mesta. Na startu je ostala le še Avstrijka Eva-Maria Brem, ki pa je nazadnje zaostala za prvimi tremi. Družbo Rebensburgovi in Drevovi je na zmagovalnem odru tako delala še Weiratherjeva (+0,34).

Drevova je osvojila še 21. slovenske stopničke na tekmah za Zlato lisico. Po Tini Maze, Špeli Pretnar, Mojci Suhadolc in Urški Hrovat je komaj peta Slovenka z veleslalomskimi stopničkami v svetovnem pokalu.

V drugi vožnji mariborskega veleslaloma sta odstopili tako Američanka Lindsey Vonn kot Švicarka Lara Gut, kar pomeni, da se razmerje na prvih dveh mestih v skupnem seštevku ni spremenilo, vodi Vonnova (900) s 45 točkami naskoka pred Gutovo (855). Rebensburgova (680) je skočila na tretje mesto skupno ter drugo mesto v veleslalomskem seštevku z le 32 točkami zaostanka za vodilno Bremovo. Drevova se je z dvema drugima mestoma zavihtela na sedmo mesto v posebnem seštevku discipline, za vodilno zaostaja 215 točk, ter 23. mesto v skupnem seštevku.