Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

(VIDEO) Ameriška vlogerja v Sloveniji: »pleškavika« v lepinji, prha na prostem in kremženje ob zaseki

Deli na:
(VIDEO) Ameriška vlogerja v Sloveniji: »pleškavika« v lepinji, prha na prostem in kremženje ob zaseki

Emma se pači med pokušanjem zaseke. - Foto: YouTube/The Endless Adventure

Ameriška vlogerja Emma in Alex (na YouTube imata kanal The Endless Adventure) je iskanje najbolj zanimivih kotičkov sveta pripeljalo v Slovenijo, kjer sta preživela del decembra in s svojimi skoraj 179 tisoč sledilci delila vtise o naši državi.

Slovenija je nanju naredila kar dober vtis, posebej zanimiva pa je njuna izkušnja s hrano. Želela sta poskusiti nekaj tradicionalnih slovenskih jedi in v Mariboru sta na mizo dobila zaseko in šunko. Ne najbolj posrečena izbira.


Za zaseko je Emmo dejala, da ima okus, kot da želi biti salama, vendar salama, ki je bila nekaj dni v pokvarjenem hladilniku. Je bila pa zaseka všeč njenemu sopotniku. Veliko boljši vtis je zato nanjo naredila šunka. Američana sta v Sloveniji poskusila tudi nekaj trgovinskih slovenskih slaščic, med drugim čokolado Gorenjka in Žitove piškote.


V Mariboru sta Američana stanovala v po njunih besedah najbolj nenavadnem Airbnbju v njunih izkušnjah: kolibi na kmetih z prho na prostem, za katero je treba najprej pogreti vodo v kotlu in se nato na hitro stuširati. V toplejšem vremenu bi ju gostitelji namestili kar na seniku, a ob temperaturah pod ničlo so ju raje preselili v kočo s pečico.


Prhi navkljub je kmetija s kopico priljudnih in turistom prijaznih domačih živali nanju naredila velik vtis, še posebej kozliček, ki se je hotel ali tepsti z njima ali pa jima pojesti hlače.

V Ljubljani sta prišla ob prižiganju prazničnih lučk v središču mesta in se soočila z izjemno gnečo na Tromostovju. Sledil je obvezen obhod stojnic ob Ljubljanici, degustacija kuhanega vina in nočna malica s tradicionalno »slovensko« pleskavico (»pleškaviko«, ji je rekla Emma) v lepinji – menda je v Ljubljani boljša kot v Avstriji.