aljosa bagola prava Odkrito.si

Aljoša Bagola žaluje

slon Svet24.si

Tedenski horoskop: zadeva ni niti najmanj brezupna...

Louise Hay Petisvet

Louise Hay: Blagoslovite svoje račune

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Lucila Solá_al pacino Svet24.si

FOTO: Ima novo! In to še enkrat mlajšo od njega

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Marko Potrč in Lili Žagar Njena.si

Marko Potrč: 'Težko je priznati, a je konec …'

Magazin

Američanom se je zmešalo ob pogledu na Mirjam Poterbin, lepo mamo Luke Dončića

Deli na:
Američanom se je zmešalo ob pogledu na Mirjam Poterbin, lepo mamo Luke Dončića

Foto: Twitter

Ena zvezd letošnjega nabora lige NBA je bila ob slovenskem košarkarju Luki Dončiću tudi njegova mama Mirjan Poterbin. Od "Mama? Mislil sem, da je punca," do "srečno poročenih moških", ki bi se za njeno telefonsko številko odpovedali družini, so šle reakcije.

Številni ljubitelji košarke, ki so gledali prenos nabora, so ponoči ob košarkarjih odkrili še nekaj, kar jim je pri tem športu všeč. Poterbinova, nekdanja manekenka in plesalka, je bila tisti starš, ki se ga je zdelo vredno izpostaviti tudi televiziji ESPN, ki je nabor prenašala - med ključnimi biografskimi podatki Dončiča, ki so se izpisali na zaslonu, je bila na prvem mestu mama. Očeta Saše niso omenili.

Komentarji na privlačnost Poterbinove so šli od "lepa" in "vroča" do obupnih pripomb, ki jih je bolje ne omenjati. Našel se je celo možak, ki v svojem Twitter profilu ponosno izpostavlja, da je oče, mož in veren moški, nato pa je tvitnil, da bi za samo štiri cifre telefonske številke Poterbinove zapustil ženo in otroke, tvit pa opremil s hashtagi "družina "spoštujteženske in #najprejbog.

Opazili so jo tudi košarkarji lige. "Mama je spodobna," je tvitnil Andre Iguodala, košarkar aktualnih prvakov NBA Golden State Warriorsov.

Mirjam Poterbin je sicer izjemno vesela in ponosna na svojega sina Luko Dončića, ki ga je na sinočnjem naboru v Brooklynu kot tretjega v prvem krogu izbrala ekipa Atlanta Hawks in ga posredovala naprej teličkom iz Dallasa, ki so si ga bolj želeli. Sina bo spremljala v Dallas, kamor potujeta že danes.
   
"Meni je najbolj pomembno, da je Luka srečen in danes zanesljivo je. Poleg vseh uspehov, ki jih je že dosegel, se mu je danes izpolnila še ta želja, korak v NBA. Vsekakor sem presrečna in neizmerno ponosna nanj," je dejala Poterbinova, ki s sinom že danes potuje v Dallas.

"Grem z njim. Luka je tudi izrazil željo, da grem z njim. Luka je le odrasel fant, ampak vsekakor je to težak preskok in rabi neko podporo družine tako, da bom šla," je dejala.

Na vprašanje, kako je sin doživljal vse dogajanje in pričakovanje pred naborom, je odgovorila, da se ni preveč obremenjeval, ker ni bilo časa. "Imel je še tekme in bilo mu je res pomembno, da odigra državno prvenstvo in enostavno do zadnjega večera nismo vedeli, da bomo šli. V torek zvečer se je morda zavedel, da bo šel v Brooklyn in evo v četrtek sva bila že tukaj," je dejala Mirjam Poterbin.

Draft2018#soproud

A post shared by Mirjam Poterbin (@mirjampoterbin) on