Revija Reporter
Magazin

Alpski kvintet in Oto Pestner pri Darji Gajšek: nastopali tudi po 300 krat na leto

A. S.

10. okt. 2024 8:54 Osveženo: 8:59 / 10. 10. 2024

Deli na:

Številčna zasedba Alpskega kvinteta še danes veliko nastopa v tujini. In seveda, tudi doma.

Gaj Cvetreznik Černe

Ansambel Alpski kvintet so čez dve leti praznoval 60 letnico delovanja.

Danes Alpski kvintet sestavljajo: baritonist Janez Per, harmonikar Klemen Leben, klarinetist Franjo Maček, trobentač Damir Tkavc, kitarist Marjan Rolc ter pevci Maja Šturm Razboršek, Mihael Možina in Oto Pestner. Janez Per je povedal, da še vedno veliko gostujejo v Avstriji, Nemčiji in Švici, radi pa nastopajo tudi doma.

Pred leti so nastopali po 200, 300 krat na leto. In se vmes uspeli tudi poročiti. Oto Pestnerje z njimi zapel pesem Kranjsko dekle in povedal, da mu je všeč, da obstaja oddaja, ki predstavlja slovenske narodno zabavne ansamble.

Oto rad poje vse zvrsti glasbe. Uživa tudi z Alpskim kvintetom.

Gaj Cvetreznik Černe

Povedal je tudi, da ima rad vso dobro vokalno glasbo, od jazza do gospela in popevke. In da rad zapoje tudi z Alpskim kvintetom. Rad menja stile. S člani New Swing Quarteta je pred leti potoval in gostoval po Ameriki. In na to ima res lepe spomine.

Nastopali so v oddaji, v kateri jih je gledalo 60 milijonov ljudi. Še vedno tudi ustvarja glasbo in pri tem zelo uživa. Oto je tudi producent in aranžer, trenutno ustvarja tudi glasbo za film, komedijo, naslova še ni želel izdati.

Pripravlja pa tudi nov božični album, s pesmimi v slovenščini in angleščini. Pri tem albumu sodelujejo glasbenice, ki so pele tudi na njegovem letošnjem koncertu v Križankah. V 56 letih kariere je nanizal veliko število nastopov.

Kot je izračunala Darja: čez 10.000 nastopov. Kot mali Veseljak je v oddaji Veseljak v živo z Darjo Gajšek nastopil Nik Baškovč, 13 letni harmonikar, ki je za igranje dobil že veliko nagrad.

Oddaja Veseljak v živo z Darjo Gajšek je na sporedu vsak torek ob 20.00 (ponovitev sobota ob 20.00).