bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Skrito v raju Njena.si

Kako so Hrvati sprejeli serijo Skrito v raju?

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Magazin

Aktivnosti v Bovcu - katere so najbolj fotogenične? + darilo

Deli na:
Aktivnosti v Bovcu - katere so najbolj fotogenične? + darilo

Dobrodošli v Bovcu, dragulju slovenskih Alp, kjer se naravna lepota prepleta z vznemirljivimi aktivnostmi! Od kristalno čistih gorskih rek do mogočnih vrhov Julijskih Alp, Bovec ponuja raznolike in navdihujoče motive za vsakogar, ki se podaja v iskanju popolnega posnetka.

Bovec je izredno slikovito slovensko mestece s skupno manj kot dva tisoč prebivalcev, ki se nahaja na najvišji soški terasi. Na severu ga obdajajo Rombon, na jugu Polovnik, na severovzhodu pa Kaninsko pogorje in ne gre zapostavtiti tudi izredno markantnega Svinjaka, zaradi svoje oblike pogosto imenovan bovški Matterhorn, kar Bovec umešča med eno najzanimivejših počitniških lokacij znotraj meja Slovenije.

Območje, obkroženo z vrhovi Julijskih Alp, na samem robu Triglavskega narodnega parka, je sicer posejano s številnimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi, med katerimi največ občudovanja vzbujajo izvir Soče, Šunikov vodni gaj, Velika korita Soče, slap Virje, poti soške fronte in Trdnjava Kluže.

Bovec ponuja tudi široko paleto adrenalinskih aktivnosti, ki bodo zagotovo poskrbele za vašo dozo vznemirjenja - od raftinga, do kanjoninga, spusta s kajakom, kolesarjenja in še veliko drugih.

V kolikor organizacijo adrenalinske izkušnje zaupamo podjetju SportMIX, nam ostanejo fotografije, posnete med našim spustom čez brzice, kar pomeni, da so sreča, vznemirjenje, morebiti tudi strah, trajno ovekovečeni.

Najlepše poglede zagotavlja rafting

Pohodni navdušenci brez dvoma zelo dobro poznajo prostranost, ki se pogledu odpira z vrha gora. Po drugi strani se kolesarjem med vožnjo razkrivajo travnata, gozdnata in druga pobočja, vzpenjajoča se do mogočnih vršacev.

A tisto, kar vidimo med rafting spustom po divji Soči ni primerljivo z ničemer, saj gre za povsem novo perspektivo, ki se v spomin ureže bolj živo kot karkoli drugega. In tudi zato velja vsaj enkrat v življenju doživeti rafting na Soči ter poskrbeti za fotografije v spomin na to nepozabno izkušnjo.

Divje brzice, mogočni Triglav, globoki smaragdni tolmuni s soškimi postrvmi, ogromni balvani, bogato rastlinstvo in raznovrsten živalski svet so le nekatere od številnih zanimivosti, ki terjajo našo pozornost. Marsikatera med njimi pa je ovekovečena tudi na fotografijah.

Pred tem se, neposredno pred rafting spustom, z ostalimi udeleženci srečamo v pisarni SportMIX v Bovcu, kjer se imamo možnost medsebojno seznaniti in pridobiti še zadnje informacije o spustu po brzicah Soče. Takrat podpišemo izjavo o odgovornosti, predamo vse vrednostne predmete (nakit, denarnico, telefon, fotoaparat, uro itn.), prevzamemo opremo in se v družbi šoferja v kombiju odpeljemo na izhodišče rafting spusta.

Tam izročimo rezervna oblačila, oblečemo prej prevzeto opremo, pod katero že imamo kopalke, nato pa se prepustimo avanturi, po zaključku katere nas šofer pričaka na končni točki in odpelje nazaj v pisarno, kjer se znova podružimo, pregledamo med spustom posnete fotografije, ki jih prav vse lahko odnesemo domov.

SportMIX ima v rednem programu štiri različne trase rafting spustov:

1.    KLASIČNI RAFTING, katerega zahtevnost je enostavna in poteka na velikem raftu med slapom Boko ter Trnovim v skupni dolžini osmih kilometrov, za kar so vključno s pred in popripravami potrebne tri ure. Gre za najbolj klasično različico raftinga, ki je vendar precej dinamična in vključuje lažje predele Soče ter zahtevnejše brzice, skakanje in plavanje v rečnem toku. Starostna omejitev: klasičnega raftinga se lahko udeležijo otroci, starejši od šestih let.

2.    DRUŽINSKI RAFTING, prav tako enostaven, poteka med Čezsočo in slapom Boko v velikem raftu ter vključuje šest kilometrov dolgo traso v skupnem trajanju treh ur. Zanj je izbran eden bolj mirnih predelov Soče, čeprav je vključen spust čez brzice, medtem ko je vožnja nadgrajena z animacijami, igrami in poslušanjem zgodovinskih zgodb. Starostna omejitev: družinskega raftinga se lahko udeležijo družine z otroci, starejšimi od petih let.

3.    DOLGI RAFTING, zmerne težavnostne stopnje v trajanju štirih ur in pol na velikem raftu, in sicer med Zmuklico ter Trnovim, kar znaša sedemnajst kilometrov tako umirjenih kot adrenalinskih delov Soče. Starostna omejitev: dolgega raftinga se lahko udeležijo otroci, starejši od šestih let.

4.    MINI RAFT, ki se od velikega rafta razlikuje po načinu sedenja (v velikem raftu se sedi, v malem kleči) in številu prisotnih oseb (izključno dve osebi in vodič), trajanje spusta pa je enako klasičnemu ter družinskemu raftingu (tri ure). Starostna omejitev: za spust z mini raftom je treba dopolniti najmanj štirinajsto leto.

Kaj pa soteskanje?

Če nam divje brzice ne zadostujejo in od avanture zahtevamo več, vključujoč boj s svojimi strahovi, preizkus fizičnih zmogljivosti ter premikanje lastnih meja, je soteskanje oziroma kanjoning prava izbira. Gre za spust skozi katero od izbranih sotesk in premagovanje naravnih ovir, kakršne so strme stene, azurni potoki, naravni slapovi ter tobogani in globoki tolmuni.

Izbirati je mogoče med:

•    sotesko Sušec, ki je zmerno zahtevna in vključuje triurni spust s sedemmetrskim skokom ter dvanajstmetrskim spustom,

•    sotesko Fratarica zahtevne težavnostne stopnje v trajanju štirih ur s šestmetrskim skokom in oseminštiridesetmetrskim spustom,

•    enako zahtevno sotesko Predelica v istem trajanju, torej štirih ur, s štirimetrskim skokom in tridesetmetrskim spustom, ter

•    zelo zahtevno sotesko Globoški potok brez skoka, a z osemdesetmetrskim spustom v skupnem trajanju šestih ur.

Seveda pa ima SportMIX rešitev tudi za tiste bolj umirjene narave.

Kajak je možno obvladati tako z udeležbo na tečaju kot skozi voden kajak izlet ali pa se, kot pri raftingu, odločiti za kajak spust po divjih vodah, kar je prav tako povsem samosvoja izkušnja.

Ekipa SportMIX, poskrbi za varnost vsake adrenalinske avanture in za fotografski material tako rafting ter kajak spustov kot soteskanja. Vse rezultate lovljenja najslikovitejših trenutkov v času enega od spustov na koncu brezplačno podari udeležencem vodnih avantur na najlepši reki Slovenije, kar je darilo, več kot vredno naše pozornosti.