cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Akrobatski spektakel Dunking Devils v Hali Tivoli navdušil 7000 gledalcev

Deli na:
Akrobatski spektakel Dunking Devils v Hali Tivoli navdušil 7000 gledalcev

Foto: Bobo

Napoved, da bo akrobatska skupina Dunking Devils ob deseti obletnici delovanja postregla z "najbolj vročim spektaklom te pomladi", so na šovih v petek in soboto potrdili gromski aplavzi občinstva in končne, simpatično izzvane stoječe ovacije. Tako "poskočni vragi" kot njihovi gostje so dali vse od sebe in širili pozitivno energijo.

Že na petkovi premieri šova Dunking Devils LIVE je bila po poročilu organizatorjev Hala Tivoli nabito polna, nastopajoči pa so dokazali, da so vrhunski akrobati in zabavljači. Možnosti za ogled šova sta bili še v soboto popoldne - termin, ki je zelo ustrezal družinam - in zvečer, organizatorji pa so na koncu našteli nekaj več kot 7000 obiskovalcev.

Po udarnem uvodu z magično predstavo v temi LED Motion so Dunking Devils predstavili svojo pot do uspeha, ki nikakor ni bila lahka. Začeli so trenirati s staro, dotrajano opremo, njihovi idoli pa so bile ameriške ekipe akrobatov, Žabe in tudi Jordan, saj so si želeli "zabijati kot veliki". Sanje so se jim uresničile in, kot je v imenu nastopajočih dejal povezovalec Blaž Babič, so si želeli deset let "ustvarjanja nepozabnih zgodb" deliti z občinstvom in nekaterimi ustvarjalci, s katerimi so se spoznali na svoji delovni in ustvarjalni poti.

Šov se je dobesedno raztegnil pod strop

Dunking Devils so tekom šova predstavili domišljeno povezavo vseh svojih najboljših točk. Od dih jemajočih zabijanj, med katerimi je eden od članov ekipe, znan kot Mevži, dokazal, da je mogoče "zabiti tudi samega sebe", preko skakanja z nepredvidljive ruske gugalnice ter vragolij na trampolinu ob izjemno visokem zidu, pri katerih sta se fantom pridružili tudi dekleti, t.i. angelčka. Dokazali so, da je ekipa v desetih letih zrasla v pravo družino, ki danes šteje 80 članov, med njimi pa je 25 profesionalnih akrobatov. Ekipa po besedah povezovalca skupaj drži tudi v najtežjih trenutkih, njeni člani pa si brezpogojno zaupajo.

Občinstvo ob vsem tem nikakor ni bilo pasivno. Ves čas je s ploskanjem spodbujalo nastopajoče in z vzkliki pospremilo njihove najbolj vratolomne točke. Nekaj prostovoljcev iz občinstva je celo stopilo na oder in sodelovalo pri šovu, med drugim pri dodelitvi ocene na tekmovanju, kateri Dunking Devils se najbolje odreže. V soboto popoldne je mlado žirijo najbolj prepričal v Chucka Norrisa preoblečeni član ekipe, ki je zabil gorečo žogo.



Med točkami "poskočnih vragov" je zaplesala skupina Artifex, znana po vrhunskih rezultatih na mednarodnih plesnih tekmovanjih, akrobatski duo Flipping Art je navdušil z drznimi, kreativnimi in unikatnimi akrobatskimi elementi, kaj vse je mogoče ob plesu delati z žogo, pa so predstavili člani italijanskega kolektiva Da Move. Z nastopi v zraku so gledalce očarali plesalki na drogu iz Dua Kamikazete, zmagovalka lanske sezone oddaje Slovenija ima talent Tjaša Dobravec z akrobacijami na spiralnem drogu ob violinski spremljavi Maše Golob ter madžarski akrobatski dvojec na zračnih trakovih Travelers Duo.

Dogajanje na odru so še dodatno popestrili posebni učinki, kot so metalci ognja, talna megla, bruhajoči vulkani isker in dimni zublji, nastopajoče pa je osvetljevalo 160 luči. Ob koncu so še enkrat zaplesali LED Motion, nato pa so oder zasedli vsi ostali nastopajoči in poskrbeli za veliki finale ter gromski aplavz. Njihova pozitivna energija je nalezla občinstvo.

Dunking Devils izredno zadovoljni s šovi, nadaljevali bodo svojo pot navzgor

Po treh šovih v Hali Tivoli so Dunking Devils za STA dejali, da so navdušenje občinstva pričakovali, saj je bil pustiti vse odprtih ust njihov cilj: "To je pravzaprav to, kar počnemo. Vendar pa takšnega odziva vseeno nismo pričakovali, trikrat nabito polna dvorana, stoječe ovacije, pohvale z vseh strani ... Izredno smo zadovoljni z energijo, ki je nastala v dvorani, saj so ljudje vstajali s stolov, vzklikali, ploskali in vzdihovali od presenečenja med samo predstavo. V čast nam je, da smo lahko nastopali pred takšnim občinstvom!"

Na vprašanje, ali nameravajo s šovom morda na gostovanja v tujino, so odgovorili, da imajo to v mislih že od začetka organizacije šova, glede na pozitivne odzive v Sloveniji pa bodo aktivno delali v smeri, da v začetku leta 2020 izvedejo prvo predstavo v tujini. Ob desetletni prelomnici pa nikakor ne nameravajo ostati križem rok: "Poletje imamo precej zasedeno, saj je to najbolj aktivno obdobje, kar se tiče nastopov in turnej. Nato si želimo predstavo Dunking Devils LIVE pokazati še več ljudem, zato z njo načrtujemo turnejo po Sloveniji." Še naprej pa bodo zvesti svojemu sloganu: "Obstaja ena prava smer. Navzgor!"