klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Adieu, Arsene: legendarni trener Arsenala se po 21 letih poslavlja

Deli na:
Adieu, Arsene: legendarni trener Arsenala se po 21 letih poslavlja

Arsene Wenger - Foto: Reuters

Dolgoletni trener angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala, Francoz Arsene Wenger, bo po koncu sezone zapustil ekipo iz Londona, poročajo otoški mediji.

"Po temeljitem razmisleku in pogovorih z vodstvom kluba sem ocenil, da je pravi čas za odhod iz Arsenala. Hvaležen sem za privilegij, da sem vodil klub v letih, ki bodo ostala zapisana v njegovi zgodovini. Vsa leta sem delal zavzeto in z integriteto. Zahvalil bi se osebju, igralcem, navijačem. Arsenal bom imel vedno rad," je v sporočilu za javnost zapisal Wenger.

Ta je v severni London prišel leta 1996 iz Nagoye in v tem času osvojil 17 lovorik, med njimi tri naslove angleškega prvaka. V posebno lepem spominu ga bodo navijači Arsenala nosili zaradi sezone 2003/04, ko je vodil generacijo nepremagljivih. Takrat so do naslova prvaka namreč prišli brez poraza. Sicer pa je Wenger v trenerski karieri ob Nagoyi in Arsenalu vodil še Monaco in Nancy.

Oseminšestdesetletnega stratega, ki je osvojil tudi sedem pokalov FA, imajo na Otoku tudi za revolucionarja, saj je v angleški nogomet prinesel novosti na treningih in v prehrani nogometašev.


V zadnjih sezonah pa je bil pod udarom kritik navijačev, ki zahtevajo njegov odhod, saj klub ni osvojil državnega prvenstva v zadnjih 14 letih, prav tako pa mu grozi, da se še drugo sezono zapovrstjo ne bo uvrstil na mesta, ki prinašajo nastop v ligi prvakov.

Edina realna možnost, da se Arsenal prebije v elitno evropsko klubsko tekmovanje, je ta, da osvoji evropsko ligo. V polfinalu se bo meril s španskim Atleticom iz Madrida Jana Oblaka. "Pozivam navijače, da podpirajo ekipo, da uspešno končamo sezono," pravi Wenger.

Arsenalov večinski lastnik Stan Kroenke je Wengerja opisal kot izrednega moža. "Vedno bomo hvaležni Arsenu. Vsak, ki ima rad Arsenal, in vsak, ki ima rad nogomet, mu dolguje hvaležnost," je povedal Kroenke.

"To je eden najtežjih dni. Za to, da smo se sploh vključili v klub, je bilo pomembno zlasti to, kar je Arsene prinesel v naš klub tako na igrišču kot zunaj njega. Nikoli ne bo moč ponoviti njegove konsistentnosti v tako dolgem obdobju," je še dejal Kroenke in dodal, da bodo njegovega naslednika izbrali čim prej.