900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

42 zvezdnikov, ki so se poslovili v letu 2016

Deli na:
42 zvezdnikov, ki so se poslovili v letu 2016

Letos je umrlo veliko slavnih oseb, od glasbenikov in igralcev do športnikov, britanski BBC pa je raziskal, ali je bilo letošnje leto bolj usodno za zvezdnike od povprečja.

Do danes so našteli 42 zvezdnikov, ki so se poslovili, deset več kot lani in 26 več kot leta 2012. BBC je ugotovil velik porast predvsem v prvih treh mesecih letošnjega leta.

David Bowie, Prince, Harper Lee, Alan Rickman, Nancy Reagan, Muhamad Ali, George Martin, Victoria Wood, Leonard Cohen, Zsa Zsa Gabor. To se le nekateri od številnih zvezdnikov, ki so umrli letos.

BBC-jev urednik osmrtnic Nick Serpell se je aprila lotil raziskovanja, ali je umrlo res tako veliko slavnih oseb, kot mnogi trdijo na družbenih omrežjih.

Preveril je obdobje od 2012 do 2016 in ugotovil, da je bil v prvih treh mesecih letošnjega leta res velik porast smrti zvezdnikov. V tem obdobju je umrlo dvakrat več pomembnih ljudi kot v istem obdobju lani in kar petkrat več kot leta 2012.

Decembra je Serpell preučil še obdobje od aprila do decembra in ugotovil, da celotno leto 2016 ni bilo tako usodno, kot so mnogi predvidevali. "Zadnjih šest mesecev letošnjega leta je bilo zelo podobnih enakem obdobju prejšnjih štirih ali petih let. Nismo zabeležili, da bi šlo za porast smrti za celo leto," pravi Serpell.