Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

36. maraton treh src v Radencih: praznik teka in rekreacije

Deli na:

V Radencih, zibelki slovenskega množičnega rekreativnega teka, so z današnjo tekaško in rekreacijsko prireditvijo upihnili 36 svečko. Tudi letos so bili Radenci kraj za vse tiste Slovenke in Slovence, ki skozi teh in hojo skrbijo za zdravje in dobro telesno pripravljenost.

Seveda ni manjkalo niti tujcev, zlasti v obeh najdaljših tekaških preizkušnjah na 21 in 42 kilometrov, slednja je štela tudi za slovensko državno prvenstvo. Je že v navadi, da so v ospredju tekači iz Kenije, čeprav je bilo med nastopajočimi tudi nekaj zvenečih evropskih imen. Manjkal ni niti predsednik Borut Pahor, ki je na koncu bentil, da je na 21 kilometrov dosegel katastrofalno slab čas.

Da je bilo krivo preveč lepo in sončno vreme, je dejal ob prihodu v cilj. Seveda je priletela opazka, da se je Pahor vsaj v Radencih dodobra spotil, če se že ne pri svojem delu. Ja, med nastopajočimi je bilo videti kar nekaj zanimivih športnih obrazov, med drugim slovenski orli na čelu s Petrom Prevcem, svoj 50 maraton je ob srečanju z Abrahamom opravila tudi legendarna slovenska dolgoprogašica Helena Javornik.

Svoj prvi polmaraton je po vrnitvi iz Nove Zelandije odtekel tudi Bojan Požar in bil s časom več kot zadovoljen. Po podatkih organizatorjev se je na različne preizkušnje v teku in hoji podalo kakih 10 tisoč udeležencev, teklo jih je dobrih štiri tisoč, od tega  330 na 42 kilometrov, 1591 pa na pol krajši razdalji. Seveda je bilo na štartno ciljnem prostoru v Radencih veliko obiskovalcev, pa tudi ob progi so bili tekmovalci deležni spodbud in osvežilnih napitkov.

Maratonski progi sta bili speljani tudi v sosednjo Avstrijo, danes izjemoma ni bili treba imeti s seboj osebne izkaznice, čeprav Avstrijci ob vstopu  striktno izvajajo svojo minišengensko preverko. NA koncu, po pričakovanju so tako na malem in velikem maratonu zmagali atleti iz Kenije, državni prvak v velike maratonu pa je postal Janez Mulej, pri ženskah pa abrahamovka Helena Javornik.