Janez Janša Svet24.si

Janšizem je družbeni problem, vzporednice s ...

1_ana tavčar Svet24.si

Ana Tavčar je morala to ponižno sprejeti

Janko Samsa Svet24.si

Dolga leta je trpel za hudimi migrenami, ki pa so ...

tonin novak nsi pl Reporter.si

Nož v hrbet Ljudmili Novak: Matej Tonin pred ...

koalicija ustavnega loka, luka mesec, tanja fajon, alenka bratušek, marjan šarec Necenzurirano

Levi pol je najbolj nevaren samemu sebi #kolumna

Ksenija Kranjec Bar Njena.si

Bar: Tekmovalka po prepiru s Ksenijo Kranjec ...

cepljenje covid Ekipa24.si

NAMERNO SEM SE OKUŽIL, da se ne bi cepil! ...

Magazin

165.000 evrov pomoči za projekte Pedra Opeke na Madagaskarju

Deli na:
165.000 evrov pomoči za projekte Pedra Opeke na Madagaskarju

Pedro Opeka obkrožen z otroki na Madagaskarju. - Foto: Wikimedia

Slovenska karitas v sklopu triletnega humanitarnega strateškega partnerstva z zunanjim ministrstvom nadaljuje z izvajanjem projektov za pomoč revnim na Madagaskarju v sodelovanju z misijonarjem Pedrom Opeko. Doslej je Slovenija misijonarju Opeki preko strateškega partnerstva s Slovensko karitas namenila za 165.000 evrov humanitarne pomoči.

V prvem projektu "Humanitarna pomoč za boljše zdravje revnih na Madagaskarju" v vrednosti 120.000 evrov, ki se je zaključil oktobra letos, so uspeli v sklopu Opekove ustanove Akamasoa (Dobri prijatelj) zagotoviti osnovno zdravstveno oskrbo in preventivo pred boleznimi, tudi covidom-19, ter prehransko varnost za 100.000 najranljivejših prebivalcev.

V drugem projektu z naslovom "Pomoč otrokom in mladim pri izobraževanju na Madagaskarju" v vrednosti 45.000 evrov, ki se bo zaključil ta mesec in ga financira ministrstvo za šolstvo, nudijo pomoč pri izobraževanju več kot 13.400 otrokom in mladim, so danes sporočili iz Slovenske karitas.

Obenem so navedli besede Opeke, da ima vsak otrok pravico, da se uči in izobrazi, ter da brez zdravstva ni napredka. Dodali so še, da je Slovenija kot dodatno priznanje za izjemne dosežke pri humanitarnem delu in uresničevanju človekovih pravic najranljivejših na Madagaskarju Pedra Opeko nominirala za nagrado Sveta Evrope Raoul Wallenberg.