vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Kolumnisti

Zlata Krašovec: Posebni predpisi o organiziranju drugorazrednih shodov

Deli na:
Zlata Krašovec: Posebni predpisi o organiziranju drugorazrednih shodov

Vsekakor bom razumela, če bodo najboljši termini, kot so državni in verski prazniki, že zasedeni oziroma rezervirani za že omenjene prvorazredne shode. Lepo pa bi bilo, če bi se vseeno našel vsaj kakšen mačkast ponedeljek, ko bodo vstajniki morda že utrujeni od nenehnega vstajanja, ali morda petek trinajstega, ko prepričani ateisti za nič na svetu ne bi tvegali organizirati vstaje, saj bi se jim na tak dan lahko še sfižila. Skratka prav bi bilo, ko bi se tudi za drugorazredne državljane našel termin, da bi se lahko zbrali na javnem prostoru. Verjamem, da je v demokratični družbi, kot je naša, to mogoče zagotoviti.

Seveda me ne bo presenetilo, če bo oddelek za logistiko pri VPVSLV odločil, da moramo drugorazredni državljani, udeleženci drugorazrednih shodov nositi s seboj posebne izkaznice, ki smo jih dolžni v vsakem trenutku predložiti kontrolorjem z oddelka za nadzor pri VPVSLV, če ta tako zahteva. Zagotavljam vam, da bomo odlok vsekakor spoštovali. Dovolite mi še skromen namig: najbolje bi bilo, če bi bila ta izkaznica izdana kot plastična kartica, saj bi z njenim oblikovanjem, pripravo, izdelavo in distribucijo lahko kaj malega dodatno zaslužili družinski člani nekaterih uglednih nosilcev idej stricev iz ozadja.

Ko smo že pri kontrolorjih, priznam, da sem morda pomanjkljivo poučena, saj na medmrežju nisem mogla najti organigrama zaposlenih. Področje je morda kadrovsko podhranjeno, zato morda ni na voljo dovolj junakov, da bi izvajali potrebni nadzor. V tem primeru bom seveda razumela, če boste plastično kartico (vendar šele potem, ko bodo zainteresirani že pobrali denar za njeno izdelavo) zamenjali z obveznimi našitki, ki jih bomo drugorazredni udeleženci shodov nosili na vrhnjih oblačilih. Za zdaj, kolikor vem, velikost, oblika, barve in material, iz katerih bi bili našitki izdelani, še niso določeni, zato bi bilo najbolje pripraviti javni razpis, na katerega bi se lahko prijavili obubožani kulturniki iz Koordinacije kulturnih organizacij Slovenije (KOKS). Na ta način bi si vsaj kakšen od njih malo popravil slab socialni položaj.

Popolnoma razumem, da mora likovna podoba našitka ustrezati namenu. Iz nje mora biti na prvi pogled jasno razvidno, kateri so razlogi za uvrstitev nosilca našitka med drugorazredne državljane. Po mojem skromnem mnenju, ki se zaradi provincialne ozkosti nikakor ne more kosati s širokimi, multikulturno-globalnimi pogledi že omenjene elite, a si ga – ker pač živimo v demokratični družbi – vseeno dovolim izreči, bi bilo najbolje, če bi za našitek izbrali zvezdo. Seveda to ne more biti plemenita rdeča peterokraka zvezda, ki si je drugorazredni nikakor ne zaslužimo, niti šesterokraka rumena Davidova zvezda, ker je ta že bila uporabljana v podobne namene. Kolikor je meni znano, pa sedmerokraka kodrlajsasta zvezda, še ni pomensko zasedena. Poimenovali bi jo – glede tega se prav gotovo strinjate z menoj – Janezova zvezda.

Zavedam se, da ima vsebinsko gledano Janezova zvezda zelo skromno sporočilno vrednost, zato naj dodam, da bi ta našitek nosili samo navadni udeleženci drugorazrednih shodov. Torej tisti, pri katerih bi kot olajševalno okoliščino morda lahko upoštevali to, da so zavedeni. Samo po sebi pa se razume, da boste za tiste subjekte, ki pri polni zavesti izražajo zločinsko podporo krvavemu diktatorju in najhujšemu sovražniku države, zahtevali bolj obremenilno oznako. Podporniki samodržca, ki je pred več kot dvema desetletjema ustanovil to državo samo zato, da bi jo zdaj lahko uničil; človeka, čigar imena in priimka si iz golega rešpekta do Vrhovnega poveljstva vseslovenskih spontanih ljudskih vstaj sploh ne drznem zapisati, bi si morali na vrhnja oblačila prišiti vse kaj hujšega – morda bi bil ustrezna izbira rudarski znak s prekrižanima kladivoma in napisom Huda Jama, moj svetli jutrišnji dan.

Če v primeru ugodne rešitve prošnje oddelek za logistiko pri VPVSLV na medmrežju objavi seznam prostih terminov za morebitno organizacijo kakšnega drugorazrednega shoda, se drugorazredni državljani obvezujemo, da pri uresničitvi takega shoda ne bomo pričakovali nobene medijske pozornosti. Dobro se zavedamo, da so shodi drugorazrednih zaradi očitnega pomanjkanja revolucionarnega naboja medijsko nezanimivi, zato z njimi ne kaže utrujati javnosti. Če pa bi v večernih informativnih oddajah zaradi pomanjkanja drugih dogodkov vseeno našli kakšno sekundo za poročanje o tem, bi bilo še najbolj priporočljivo za posnetke iz bližine angažirati nekaj dramskih igralcev, ki bi se na ves glas drli fuj in smrad ali kaj podobnega, saj bi to zelo povečalo gledanost.

Z odličnim spoštovanjem!

Loading...